Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 25.11.2016., 11:10   #7974
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor purple_girl Pregled postova
Pojačalo nema ništa od toga, ali network player ima i optički i koaksijalni i DAC, ali brine me to upozorenje, ne bih baš da si spalim zvučnike. Kažem, ja nemam pojma, zato pitam
Gotovo je 100% sigurno da svaki TV nekog poznatijeg brenda ima opciju izbora kodiranja izlaznog signala na optičkom izlazu.
Tu bi trebalo staviti LPCM kao standardni stereo digitalni signal koji, mislim, tako dolazi i preko DVBT-a.

Tako sam barem ja namjestio opciju prema svom, isto tako stereo, DAC-u. Bez ikakvih problema rade TV programi, kao i Chromecast i Blu-ray preko HDMI-a (pa na optički izlaz TV-a). U stereu.

Ono što nisam baš shvatio je kako koristiš laptop u spoju s network playerom - kao dac ili kao network storage?

Ideja network playera je da koristi vlastiti "ekosustav" preko kontrolne aplikacije, odnosno da primarno bude spojen na NAS i internet servise (internet radio, Spotify i slično), a sekundarno na ostale izvore

To je komforno rješenje za one koji žele bolje perfomanse od OS-a posvećenog samo sviranju glazbe i u kutiji audio komponente (interni NP softver), u odnosu na standardno spajanje na računalo (laptop),
odnosno s jedne strane na OS-ove opće prakse (Win, Mac) sa nekim audio-playerom (Foobar), a s druge na specijalizirana ali uglavnom open-source rješenja tipa AP Linux, Daphile ili Volumio/Rune na RPi-ju.

Mislim, nije problem da ga koristiš samo kao DAC, al onda si možda mogla proći i jeftinije?

Dakle, optimalno bi bilo da je NP prikopčan mrežnom na neki samostojeći NAS (tu nek kolege pomognu) za audio-biblioteku i internet radio, pa na pojačalo.
Dodatno još televizor/media player na NP-ovu optiku ili coax, kao DAC.
Kolko sam vidio, taj Marantz ima i dva USB-a, pa možeš jednostavno uzeti vanjski disk ili veći stick, i napuniti ga glazbom.
Preporučam ripanje CD-ova u FLAC, na ovom sustavu ćeš kroz neko vrijeme čuti razliku u kvaliteti, pogotovo ako imaš neke stare MP3ce.......

P.S. Nadam se da su ti u trgovini ponudili i stalke za zvučnike? puno bitnije od kablova. Ako želiš, javi kako si ih smjestila, jer ako se optimalno smjeste u sobu, tako ćeš izvući najbolje i iz njih, a bogami i iz sistema.
jean luc je offline   Reply With Quote