prije cca 7 godina sam bio renovirao stan u zgradi koja ima zajedničku antenu. zajednička antena je onaj nekakav hibrid kao kabelska, da imamo uz hrvatske i neke njemačke programe. to je bilo sve analogno.
s obzirom da je koaksijalac izlazio samo u dnevnom, prilikom renovacije sam htio centralizirati svo kablovinje no kako je koaksijalac bio prekratak, majstor ga je spojio sa spojnicom i onda odveo u centralnu kutiju u stranu a potom iz centralne kutije razve kabele po ostalim sobama.
to je tako stajalo 7 godina jer iskreno, nije da gledam TV al sad bih volio to osposobiti čisto da dovedem u radno stanje. i tu kreću problemi...
imam razdjelnik u centralnoj kutiji koji je
ovakav
u stanu imam 1 ogromni LCD TV 1. genracije koji se nalazi u sobi (služi ko monitor). ima analogni tuner. preogroman je da bih ga nosio u dnevni radi testiranja
kupio sam na forumu USB hibridni TV tuner U8000...
ono što sam probao:
instalirao sam USB TV tuner na laptop (win 7) sa ProgDVB i tražio sam digitalni signal u centralnoj kutiji, dakle na vrhu nadoštukanog koaksijalnog kabela - u automatskom searchu nisam našao nikakav signal no kad bih stavio manual search na 506mhz e onda bi mi javio da ima signala ali ne nađe program.
onda sam probao spojiti nadoštukani koaksijalni sa razdijelnikom u centralnoj kutiji i tražio sam analogni signal na LCD TV no nije ga bilo.
možda je neki problem jer je kabel dugačak: od nadoštukanog dijela do razdijelnika cca 5m, od razdjelnika do izlaza iz zida 4m, od zida do TV-a 4m, dakle bar 13m...
također bio sam pokušavao naći digitalni signal uz pomoć
analogne kućne antene, dakle spojio sam nju u tuner i pokušao tako tražiti no isto nisam ništa našao. inače se nalazim u NZG, na 1. katu između zgrada, dakle vrlo sam slabo izložen i ako hvatam vanjski signal, hvatam odbijanac
molio bih pomoć - kako da razriješim ovaj problem i da mi proradi TV te doznam jer je problem u koaksijalcu od zgrade, spliteru, tv tuneru, lcd-u...