View Single Post
Staro 23.11.2016., 22:33   #16
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Naravno, daleko od toga, tko nema izbora može biti sretan i sa nulovanjem, bolje išta nego ništa, ali iz osobnog iskustva ti mogu reći da sam više puta gledao kako ljude trese struja na nulovanim utičnicama, a osigurači nisu iskakali. Samo moraš imati gumene đonove, dobre reflekse, suhe ruke i nikada se ne hvatati za metalne površine sa oba dlana
Slozio bih se kolega sa svakom napisanom...

Tako je kako je, prilagodi se ili odes u dim Necu reci da je to kod mene sada 100% sigurno ali malo ta druga tabla sa slabijim osiguracima i opcenito instalacija gdje svaka prostorija ima svoj osigurac, malo limitator odradi svoje i moze se prezivit, ako nestanem tu znaci sustavi su zakazali

Nego moze li ko objasniti zasto osigurac od 20A uspije preziviti dok recimo limitator koji mi je isto 20A - 4,6kW uredno izbije tj. zadnje je izbio dok je pregorila obicna pegla za kosu... i naravno on je spojen iza osiguraca, dakle ide instalacija, tabla i osigurac 10 ili 16A pa na glavnu tablu i osigurac 20A, limitator 20A i na sat... sa sata ide na tavan i tamo su HEP-ove mrcine od 35A za svaku fazu.

U pravilu onda je tak svejedno dali je slabiji ili jaci osigurac ispred njega jer u slucaju havarije, osigurac moze da se desi da trpi iako je slabiji od limitatora i trese pomalo dok ne izgori dok limitator odmah odreagira a bar imam struje kada ga spustim jer jaci osigurac izdrzi havariju.

Stiti me zapravo njegova reakcija, limitatora i ona prva tabla sa dosta slabijim osiguracima ako se to uopce moze nazvati "sticenje" naravno...

edit: nego @duggi se ne javlja
silver_tip je offline   Reply With Quote