Tema: Titanfall 2
View Single Post
Staro 20.11.2016., 17:22   #50
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Citiraj:
Autor vahha Pregled postova
Ponovo odlične recenzije ko sa Titanfall 1, a na kraju je upitno hoće li se financijski pokrit. (mislim da će biti debeli minus).
Recenzije su čak i malo bolje u odnosu na Titanfall 1 jer nastavak, za razliku od prvog dijela, ima pravu kampanju. Vjerujem da će se financijski pokriti (ako već i nisu do sada), ali zarada neće biti ni blizu kao od prvog nastavka. Osim vremenskog okvira u kojem je igra izašla i slabog marketinga od strane EA, ovaj put Titanfall nije imao ni približno jaku marketinšku podršku od strane Microsofta. Microsoft je i dalje imao marketinška prava, a pošto igra nije bila ekskluziva za Xbox i PC, već je izlazila i za PS4, MS vjerojatno nije imao potrebu toliko raditi na marketingu. Osim toga, kad je Titanfall 1 izašao na Xboxu su mu jedina konkurencija bili BF4, CoD:Ghosts i još jedna F2P igra kojoj više ne znam ni ime te je igra bila dočekana uz ogroman hype. U međuvremenu je izašla još hrpa drugih FPS-ova, pa i nije toliko iznenađujuće što su ljudi odustali od kupnje Titanfalla 2.

Neke procjene govore da će ukupno biti prodano 5-6 milijuna kopija, a prvi se prodao u nekih 10 milijuna primjeraka. Također, Titanfall je imao i season pass koji je koštao 30 dolara/eura (kasnije su ga davali besplatno da bi zadržali ono malo preostalih igrača), a kod Titanfalla 2 toga nema.

Citiraj:
Gameplay previse sličan cod-u (što očekivat od ex. cod proizvođača) sa razlikom titana koji po meni ubiju f2f skill fajt.
Meni gameplay baš i nema toliko sličnosti s CoD-om. Jedini dio koji mi je stvarno sličan CoD-u je onaj kad trčiš po podu i pucaš. Sve ostalo mi je dosta različito. U odnosu na CoD, mape su ogromne. Mjesto inicijalnog spawna na npr. Forwardbase Kodai je gotovo veliko kao tipična mapa u CoD-u. U Titanfallu imaš i jako puno otvorenog prostora na kojem se bore titani, dok u CoD-u ne postoji potreba za time. Chain based movement je daleko fluidniji i cijela igra je zbog toga puno brža. U Titanfallu wallruning i boost jumping služe prvenstveno da bi brže i lakše došao od jednog dijela mape do drugog, a u CoD-u ćeš jednako brzo putovati i ako cijelo si cijelo vrijeme isključivo na nogama. Boost jumping i wallruning u CoD više imaju ulogu da bi mogao lakše napasti nekog ili se obraniti. Između boostova i titana u Titanfallu bi se mogla povući paralela s killstreakovima/scorestreakovima u CoD-u, no opet je bitna razlika da ih u Titanfallu 2 svi dobivaju u nekom trenutku tijekom meča. Bolji igrač će ih zaraditi prije, a lošiji nešto kasnije, dok u CoD-u to nije slučaj. Tamo ćeš scorestreak dobiti isključivo ako ga zaradiš time što si ubio nekoliko protivnika ili si osvojio/obranio flag (npr. ubiješ četvoricu u nizu u TDM-u ili u Dominationu osvojiš A ili C, ubiješ dva protivnika i osvojiš B i tek tada ćeš dobiti UAV).

Igra se zove TITANfall, pa je normalno to da će jedan ogromni titan biti jači od običnog pilota, no se opet ne može reći da si kao pilot potpuno bespomoćan i da ne možeš nadmudriti i nadvladati titana. Meni se baš sviđa to što je igra toliko casual. Možeš biti loš kao pilot, ali dobar kao titan, pa na kraju opet ima koristi od tebe. Ako ti ne ide protiv drugih pilota i titana, uvijek možeš ubijati protivnički AI ili davati baterije drugim titanima u svom timu i na taj način biti koristan. Kad-tad ćeš dobiti boost i njime ćeš donijeti koji bod timu jer ćeš ili otkriti protivnički položaj ili ćeš dobiti free kill nečim poput tickova ili turreta. Neki dan sam bio u igri s osobom koja je tijekom cijelog meča u Attritionu ubila točno nula protivničkih pilota, ali je ubio dva titana, 30-ak gruntova i dao je bateriju jednom mom titanu i jednom nekom drugom (možda je i još nekom, ali ja to nisam vidio) te je asistirao za još barem dva titana. Bez obzira na to što je frajer/ženska na kraju donio relativno malo bodova ekipi, za mene je ta osoba bila MVP.

Uzmi u obzir da je zadnji CoD koji je ekipa iz Respawna napravila bio MW2. Ne znam za tebe, ali meni MW2 nema gotovo nikakve sličnosti s Titanfallom. Noviji CoD-ovi jesu nešto sličniji Titanfallu, ali meni osobno je razlika među igrama stvarno ogromna. Opet, naravno da je igra sličnija CoD-u nego npr. CS-u (a koristi modificiranu verziju Source enginea ), ali to je normalno s obzirom na background koji si spomenuo. Ista stvar kao i u slučaju Bungievih igara Halo i Destiny -- igre imaju elemente po kojima su jako slične, ali su, ukupno gledano, potpuno su različite.

Citiraj:
Danas pogotovo u FPS multiju treba stvarno bit inovativan i riskirat, (kao blizzardov overwatch koji po podacima ima 20 milja igrača!), a ne kopirat gameplay i pokušat uzet dio cod kolača.
Od svih primjera inovacije, ti baš nađeš Overwatch -- TF2 for weebs . I meni je OW odlična igra (u prva tri mjeseca sam nakucao u igri preko 400 h), ali ne bih baš rekao da je nešto dosad neviđeno (TF2, Battleborn, Paladins), samo je stvar prezentirana malo drugačije. Uostalom, OW je prvenstveno uspio zbog dva razloga: (1) igru je napravio Blizzard; (2) igra je izašla u razdoblju kada na tržište uglavnom ne izlaze novi FPS-ovi.

SP u Titanfallu 2 mi je više inovativan u odnosu na OW, a opet ni stvari koje postoje u tom SP-u nisu dosad neviđene, samo su povezane na jedinstven način.
KhongLo je offline   Reply With Quote