View Single Post
Staro 17.11.2016., 12:07   #1
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
neispravna omni antena? (routerboard)

mali help,
montirao sam kod frenda novi čvor, routerboard sa 3 dual band kartice unutra. sa svake ide po 1 pigtail do kučišta.

trenutno su spojene 2 antene, dok ne nabavim treću za dodatni smjer.
neću ulaziti u detalje da me ne skužite gdje je montirano ako kojim slučajem prolazite u blizini.

ukratko - direkcionalna antena je spojena i radi kako spada, nije LOS ali signal je solidan, a link je na 5ghz.
omni antena za 2.4ghz - mrtva. zapravo kartica je trenutno mrtva.
svaku od kartica sam testirao doma i svaka je radila (skenirao bih dostupne mreže, sve su nalazile moje kućnu mrežu samo sa pigtailom).
ova na koju je spojena omni antena - ne nalazi ništa, nula. kad prebacim karticu na AP, piše running ali signala nema. skeniranjem preko treće kartice, ne nalazi tu mrežu, iako nalazi drugu mrežu iz susjedstva koja ima jak signal (i to sa nekog drugog routerboarda, haha).

dizanjem AP-a na jednoj kartici, ova pored bi trebala vidjeti taj signal, jer su pigtailovi blizu. ali ova uopće ne daje signal van.

kabel je ispravan jer je skinut s druge lokacije. ostaje mi enigma omni antene, nabavljena polovna i nikad testirana.

da li je moguće da je antena u kratkom spoju? kako to mogu testirati? imam multimetar , ali gledajući dizajn omni antena, ionako su vodič i plašt spojeni pa će mi multimetar ionako prikazivati kratki spoj.
jp_rv je offline   Reply With Quote