Citiraj:
Autor Romul
Tu se slažem. Mazda daleko bolje izgleda, čak i dan danas izgleda vrlo pristojno. Čak mi je lijepša nego ova nova.
Inače jedna znimljivost koja mi je bila čudna a može pomoći potencijalnim budućim kupcima Mazde.
Dakle frend ima Mazdu 6 2015.g. SportBreak 2.5 benzinca.
Servis redoviti (ulje i filtri) ide jednom godišnje u Mazdin ovlašteni i cjena je oko 330 EUR
Pošto su mu nedavno počeli tresti diskovi pri kočenju na preko 90km/h tražio je ponudu i za zamjenu diskova i pločica. Cjena 550 EUR!
E sad neznam, možda je to normalno ali nikad nisam vozio japanca pa me malo zateklo 
|
Problem je što kod nas ovlašteni drapaju gdje stignu.
Ja sam tako dobio ponudu za par stabilizatora za Kiu pa sam na kraju sam otišao kupit u intercars istu stvar, originalno zapakitranu u skoro pola cijene.
IMHO, ukoliko ne trebam (zbog garancije ili čega već) nikad ne idem u ovlašteni. Radije sam kupim što trebam pa njima dam da ugrade ili odem kod nekog poznatog za kog znam da me neće s*ebat.
A sad konkretno
TRW pločice za tu Mazdu 6 koju si spomenuo koštaju oko 800kn prednje 400kn stražnje. Disk košta oko 700kn prednji i 450-500 stražnji.
Za taj BMW ista stvar, prednje pločice su oko 550-600 stražnje oko 400. Diskovi 500-600 kn
I ne možeš uspoređivat kako vuče N/A FWD benzinac vs 330D i to još AWD. Opčenito ćeš imat bolji dojam kod svakog AWD auta vs FWD