Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.11.2016., 18:29   #25030
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Pa dobro ako mu je taj sanduk ružan može pogledat recimo Mazdu 6 koja i danas izgleda jako dobro.
Tu se slažem. Mazda daleko bolje izgleda, čak i dan danas izgleda vrlo pristojno. Čak mi je lijepša nego ova nova.

Inače jedna znimljivost koja mi je bila čudna a može pomoći potencijalnim budućim kupcima Mazde.

Dakle frend ima Mazdu 6 2015.g. SportBreak 2.5 benzinca.
Servis redoviti (ulje i filtri) ide jednom godišnje u Mazdin ovlašteni i cjena je oko 330 EUR
Pošto su mu nedavno počeli tresti diskovi pri kočenju na preko 90km/h tražio je ponudu i za zamjenu diskova i pločica. Cjena 550 EUR!

E sad neznam, možda je to normalno ali nikad nisam vozio japanca pa me malo zateklo

Za usporedbu identičan servis na mojem BMW 330xd E90, ulje i filteri (30.000 km ili 2 godine) je 305 EUR a pošto mi sad dolazi izmjena diskova tražio sam ponudu i cjena je 510 EUR.

Govorim isto tako BMW servisu ne neka garaža.

Eto toliko o premium autima i prenapuhanim cjenama. Šta onda reći za Mazdu??

A tu sam već pisao na ovom forumu vožnja te Mazde nakon BMW-a mi je kao da sam sjeo u dve klase ispod auto. Buka na 120 je značajno veća (nisu gume problem). Motor imam osjećaj da se samo dere, strašno bučno a osjećaj ubrzanja nikakav. Naravno radi se o atmosferskom benzincu ali ipak radi se 2.5 i 192 KS...

Automatski mjenjač užas, za po gradu sve fino ali kad sam ga uzeo na B road taj mjenjač stalno šalta u višu di motor nema nikakve snage. Ima on i tip tronic na volanu ali ovdje govorim samo o automatiku.
Sic neudoban,tvrd... Keyles vec nesto zahebava. Entertainment sistem cjelu vjecnost se povezuje sa phone bookom...

I još za kraj, guma na toj mazdi je 225 R19. Cjena je brutalna za tu dimenziju.

Uglavnom ja bi si pucao u glavu da sam dao 36000 EUR za taj auto.
Romul je offline   Reply With Quote