View Single Post
Staro 03.11.2016., 23:41   #1
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Technicolor 7200 dyndns problem

Pozdrav svima. Imam čudan problem na svom Technicolor routeru na bnet-u. Neki dan tehničar mi je zamijenio Technicolor 7200 sa istim takvim uređajem zbog prijenosa ugovora (znam da je glupo, doslovce mi je tehničar odspojio stari identičan model i spojio novi isti takav).

Problem je sljedeći - ne mogu otvoriti portove niti postaviti DDNS. Na starom (identičnom modelu) routeru sve je radilo savršeno, router je uspješno updejtao vanjsku adresu na No-IP stranici, dyndns je radio bez problema, portovi su bili otvoreni, mogao sam se čak po portu 8080 spojiti na router izvana, no na novom uređaju nikako ne mogu podesiti da mi portovi budu otvoreni niti da dođem do routera.

Primijetio sam još jednu čudnu stvar - u sučelju routera pod Dnydns setup-om stoji mi adresa npr. 100.125.130.53 koju router šalje na no-ip.com i tamo mi se ova adresa uredno upisuje u tablicu, no bilo koja open port stranica (primjerice portchecker) mi vidi vanjsku adresu kao npr. 213.149.51.202. Ne shvaćam u čemu je problem? Da li taj router ide preko nekog proxy-a? Molim vas za pomoć.