View Single Post
Staro 03.11.2016., 21:18   #40010
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Ovo si ti isprobao ili samo pretpostavljaš da to funkcionira.
Pitam te jer sam poprilično siguran da boca od 2L zapremine pod 6bara (90psi) nema dovoljno jaki šus (koji meni ustvari treba jer sam probao sa kompresorom od 30L) da mi pomogne.

Uspio sam u međuvremenu osposobiti tubelles na prednjem kotaču ali bilo je na žalost potrebno otići kod vulkanizera koji ima 500L spremnik i kompresor do 11Bar-a i ono najvažnije, veći promjer crijeva da mi da više zraka u kratkom periodu.

Tako da tražim i dalje!
Pa ovi su ovdje to isprobavali i radi.
Sad, naravno ovisi i o tipu obruča i gume.

Dosta interesantna metoda je lijepljenje one prozorske trake po sredini obruča preko tubeless trake i onda još jedan prolaz sa izolir/duct tapeom.
Ta prozorska, spužvasta traka izdigne srednji kanal obruča i gura rub gume prema rubu obruča tako da bolje brtvi te guma ne bježi prema sredini obruča što omogućava lakše pumpanje.

Neka prosječna guma ima volumen od oko 15-20L pri 1Bar, a ta boca Cole od 2L pri 6Bara je znači 12(10)L što je dovoljno da sjedne guma.

Važno je da ti zrak uđe što brže, za to je dobro skinuti jezgru ventila i očistiti ventil iznutra od mlijeka da ima što manje opstrukcija.