Citiraj:
Autor D1viry
Bacio sam pogled ispod te plastike. Kod mene je malo drukčije jer nemam klimu. Samo ventilator i prostor za švercanje cigareta  .
Skinut ću tu malu kontrolnu tablu i testirati.
Na dosta mjesta sam našao da mi je možda i prekidač riknuo.
Javim kad istestiram.
|
Ako imaš čime mjerit otpor, onda možeš izguglat vrijednosti otpora za pojedinu brzinu na reostatu za svoj auto da utvrdiš je li on, iako se često može i vidjet golim okom da je zgorio. A može bit i samo termo-osigurač (
slika). Kod mene još imaš osigurač motora od grijanja pod haubom, i jedan ispod volana, zatim relej i prekidač. Meni je zadnji put izgorio pa sam zamjenio reostat(120kn tokić), i onda je radilo kao i tebi samo u zadnjoj, ali s novim reostatom. Pa sam skinio motor i očistio, sad radi u 2., 3. i 4. brzini, iako je reostat novi, jer je motor star, rđav i u lošem stanju, pa se teško okreće, povuče ampera, i zato i izgara termo osigurač. Još sam stavio slabiji osigurač da crkne prije reostata dok ne zamjenim motor od grijanja ili auto, šta bude prije. IMHO, zamjena osigurača nije rješenje problema, moraš nać zašto izgara (može bit kao kod mene motor, ili nešto treće).
Na žalost na dva auta sam imao problema s tim pa sam naučio

, inače sam šljuka za aute.