Ja bi volio da je ova opcija. HT u fftc spoji i iskonove korisnike posto ce vjerojatno ht krenuti sa vectoringom tj. iznajmi im slotove na dslamovima. Ta opcija bi bila najbolja jer Iskon bi izbjegao troskove postavljanja vectoring dslamova u centrale a HT bi kad vec neki korisnici su prebjegli u Iskon zarade makar nešto na njima. To bi naravno bila bitstream usluga.
Jer nema smisla da Iskon uvodi vectoring u postojece centrale kad pod a) tamo se nalaze i drugi operateri koji ne koriste vectoring a pod b) profitirali bi dodatno samo oni korisnici koji su ispod 800m koji vec mogu imati oko 50mbps.
Recimo ja sam na oko 1200m i imam max 20mbps. Da Iskon moze ponuditi i obican vdsl preko ht-ovog fttc-a bio bi zadovoljan jer bi vjerojatno imao onaj paket do 50mbps. No posto je pretpostavka da cd ht koristiti vectoring to pada u vodu. Pa se nadam da ta nabavka vectoring modema ide i tom smjeru da će i Iskon dobiti svoje mjesto u ht-ovom fttc ormaru.
To bi mi mozda bila bolja opcija nego da prelazim na bnet radi vece brzine i placam duplo veci racun.
Ali prije svega ht mora izgraditi fttc i u mom gradu.
Poslano sa Samsung Galaxy a3(16)