Citiraj:
Autor adaksinjo
|
Po čemu zaključuješ da je prvo polusintetsko a drugo sintetsko jer nijedno od ova dva ulja nije sintetsko.
Citiraj:
Autor Gilbert5
Auto je na 309000km, i to je moj subjektivan dojam.
Takav bmw mi je oduvjek bio san, i onda kad ga isprobas onda skuzis da nije to to. Da li je to zbog km i nije skroz ispravan, ili sam ja panj...ne mogu reci.
Vozio sam stari vw 2.0 pumpa dizna i nove cr, i subjektivno su puno zabavniji za voznju.
|
Zadnji pogon nije toliko živahan u prvoj brzini, a i veliki auti ne daju takav dojam. Do nekidan sam imao 320d i kad bih sjeo u bilokoji tdi pd mislio bih da je raketa ali rame u rame nije ništa brži. Koliko god da su zabavne navale momenta kod pd motora toliko su ti motori i nezahvalni za zavojite uzbrdice/nizbrdice gdje bmw-a po zavojima ganjaš druga pod, treća pa nazad drugom kočiš, dok za tdi-a uvijek moraš tražit adekvatnu brzinu jer se dere u drugoj a u trećoj je preslab. Pritom ne govorim o osjećaju kako auto ide, nego o brzini koju vidiš na satu jer PD-a ubijaš ako ga pri 50 spustiš u drugu dok sam s 320d to radio pod normalno.
A to što je na 309 000 km nema veze jer je 99% dizelaša iz te godine i debelo iznad.