Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.10.2016., 20:33   #24705
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Nezz malo sam gledao i sjeo sam u c-elysee i ne paše mi.

Sad se razmišljam o Toyoti Yaris, u subotu idem u nju sjest pa ćemo vidit,
Gledan nešto u tom rangu do 90000kn
Prvo sam mislio uzet rabljenog kompakta ali cijene su nehumano brutalne za upitna vozila(vraćeni kilometri, karambol, uvoz i razne muljaže preprodavača) tako da sam se odlučio da je ipak bolje nadodat nešto para i miran sist u novo auto.

I sad gledam toyota yaris, sa malo boljom opremom je do 90 000, ima hyundai i20 za tu cijenu, fiestu nebi baš, a korsa sa iti malo boljom opremom je skuplja
@Gabre, hajde ponovno pročitaj gore citirani post (od kojeg je ponovno po tko za koji put krenula rasprava staro vs novo)... čovjek je lijepo napisao da kupuje auto za gotovinu pa izbaci iz svoje računice kredite i kamate.

Ponavljam da mi je svejedno da li će netko kupiti novi ili rabljeni auto jer ga ne kupuje meni već sebi pa neka si svatko sam izračuna što mu je isplativije, a ono što ovdje pišemo su samo naša razmišljanja koja mogu pomoći ili odmoći nekome pri njegovom izračunu što mu je bolje ili povoljnije.

Činjenica je da i novi i stari auto ukoliko se želiš voziti sigurno moraš redovno održavati, kupovati gume i sl. i ako uzmeš da se auto kupuje da bi ga se vozilo narednih 10-ak godina onda je opet po meni svakako bolja kupnja i manji troškovi održavanja novog nego 5-6 ili 10 godina starog auta jer će novo kupljeni auto u 10-oj godini života biti star 10 godina, a rabljeni 15-16 ili 20 godina pa će proporcionalno starosti rasti i troškovi održavanja jer će trebati mijenjati sve više i više dijelova koji jednostavno vremenom stare bez obzira na način korištenja auta i broj prijeđenih kilometara.

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 21.10.2016. u 20:41.
bertone je online   Reply With Quote