Tema: Iskon
View Single Post
Staro 21.10.2016., 13:43   #3938
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ojpi mi je rekao da mu je upalio drugi supervisor pass iz onog popisa.
Hebate Iskon se totalno pogubio sa tim lozinkama vise.
Sad na 2 ili 3 fw-a je isti supervisor a E0 i C0 dijele istu admin lozinku no supervisor im je razlicit

Pa meni tesko pratiti vise sta je sta, nisu normalni tamo.

Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Krivo smo se razumjeli, admin mi radi, supervisor ne, ali ne vidim razliku u opcijama koje imam
Razlika je da podesenja nemos sacuvat u ROM.

Konkretno recimo da imas brzinu 34/5Mbps ali navecer ti pada na 32Mbps i sad se router resinca...

Nova brzina ti je 32/5Mbps i kada linija "ode gore" on se opet resinca. Ako ugasis router pa ga upalis on se opet resinca na nesto izmedju 32 do 34Mbps, ako rebotas router ista stvar... znaci linija se svaki put resinca onoliko koliko je max moguce sto nije uvijek dobro osim ako linija miruje 24h.

No recimo uredis si sa xdslctl profil brzine i stavis ga na 32/5 jer do 32Mbps ti i pada linija ponekad i ide ti na zivce resincanje... ako to sacuvas u ROM onda kada ugasis router ili ga rebotas on se vise nece sincati koliko je u tom trenutku maximalno moguce nego ce se resincati iskljucivo po profilu brzine koji si si uredio i spremio u ROM.

To recimo muci @Ag008 kod uploada ali on je tvrdoglav i forsira najveci moguci upload no koja korist od toga ? Umjesto da malo smanji upload na onoliko koliko mu najnize ponekad padne router mu se nikad nebi resincao... osim ako padne jos nize od onoga sto je uredio, dakle treba liniju pratiti par dana i vidjeti sta je najnize a sta je najvislje od brzine i u skladu sa time si podesiti profil i spremiti ga u ROM.

Za tu opciju sam pukim slucajem saznao dok sam nesto petljao okolo margina, spusti sam si brzinu na 10Mbps pa nesto cackao oko tog roma pa ugasio router i upalio i nesto me prekinulo pa sam sve pozatvarao i navecer mi se nesto ucinilo da mi se net vuce, odem na speed test ono 10Mbps, rebotam router opet 10Mbps i onda kliker proradio da sam petljao oko roma, ocistio rom i brzina se vratila

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 21.10.2016. u 13:55.
silver_tip je offline   Reply With Quote