21.10.2016., 08:22
|
|
Guest
|
Citiraj:
Autor Dragster
I ja sam razmišljao tako kupi polovno, bolje je, manje para, ostane ti sa strane za servise - činjenica je da ne ostane u velikom broju slučajeva, ali uvijek ima iznimki.
Premium marke poput Audija, nedaj bože Mercedesa, egzotične poput Subarua nose jebačku maržu na servisne dijelove i kad se u velikom broju kvarova traži specijalist za marku skužiš da tih 40 000 kn u slučaju da si kupio mačka u vreći procuri vrlo brzo. Uostalom, tko želi držati 40 000 kn sa strane za svaki slučaj ako autu nešto crkne? Samo dodatni stres i pritisak s time jer praktički očekuješ da nešto crkne.
Ako želi novi automobil za 90 000 kuna, kandidat je za automobile poput Dacie Sandero dobro opremljene, s dizel motorom ili Fiat Panda osrednje opremljena. Mehanički pouzdani, iznutra nije minijatura baš i kupiš novi automobil koji nije malo gradsko smećence kojeg ćeš se morat riješiti čim padne kakva bebica.
I ja sam si kao tražio neki auto na kredit uzeti novi pa mi se svidio C3, hoćeš dizel hoćeš krovni prozor i dođeš na 123000 kn što je idiotski, ali shvatiš da je jednostavno takvo stanje na tržištu i da nemaš para za ono što hoćeš.
Možeš ili kupiti Dačiju novu ili riskirati s kojekakvim prodavačima i nadati se da se nećeš narednih 5 godina natezati s majstorima, osluškivati svako minijaturno lupkanje u autu, i utući još 40 000 kuna u polovni automobil, da bi shvatio kako si ipak mogao kupiti novi auto niže klase i bezbrižno se voziti bez stila i komfora.
|
hmmm...honda trazila svojedobno za veliki servis 11500kn, kod frenda mehanicara 4000kn. isti dijelovi. znaci remen, natezac remena, stelanje ventila...honda hoce senzor radilice 2500kn, ja narucim iz UK za 500kn...ako nemas nekog normalnog mehanicara, i ako ne znas gdje naci na netu dijelove, onda se slazem da je bolje ne riskirati i kupiti puno slabiji, ali novi worry-free auto
Sent from my MI MAX using Tapatalk
|
|
|