Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.10.2016., 08:18   #24670
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Po mom skromnom sudu je bolje uzeti polovni auto starosti od 1-4 godine više klase. Naravno, novi je bolji ali recimo jedan Audi A4/A5, Mercedes C, Volvo S60 itd.. je gotovo na granici ludila kupovati nove. Pogledajte koje su cijene novih kod nas a koje su recimo u Njemačkoj. Recimo, sebi gledam uzeti neki od navedenih, do 4 godine starosti fino uvesti iz DE, platiti majstoru da spoji na telemetriju na licu mjesta i neka utvrdi kilometražu. Čak su još pod garancijom. Platiti moraš više održavanje, osiguranje itd.. ali to je tako, čovjek se mora s time pomiriti.
Ako je nekome auto puko prijevozno sredstvo i briga ga za dizajn, imidž itd... može kupiti polovni auto niže klase s jeftinim dijelovima i ne bi trebao imati problema. Što se i ako se strga, odmah zamijeniš.
Recimo moj stari je kupio novi Renault Captur za 20 k eura i meni je to neobjašnjivo, za takav auto dati tolike novce, dok imaš recimo u Njemačkoj 3 godine star Q3 koji je možda skuplji 1 k eura, da ne nabrajam dalje... Ali eto, voli čovjek novo, brije na te opreme, navigacije ( koja je sranje btw, moj garmin koji sam kupio posebno je pojede ), tepihe, panoramske krovove itd.... Tako da na neki način razumijem i jednu i drugu stranu.
Ja sam si uzeo novog Megane R.S-a, imao sam garanciju 4 godine, ako mi se nešto dogodilo sam dovezao auto i briga me. To se isto plaća, sve ima svoje.
Usput, i to je jedan od razloga zašto možda ne bi čak uzimao višu klasu vozila, makar si mogu bez problema platiti, jer taj što sam čuo iz više izvora da se isti auti čak i relativno novi, dosta kvare i da sam im dijelovi brutalno skupi. To mi je reklo par mehaničara, posebno za Audi dizel motore. E sad, ako auto toliko košta, ako su mu dijelovi toliko skupi, zašto nisu i toliko kvalitetni onda? To me dosta smeta i možda čak iz principa samo zbog toga ne bi uzeo takav auto.
Tak da ono... sve to ima svoje kako i zašto. Jedino što znam da neću nikada u budućnosti kupiti NOVI auto gradske klase. To je po meni bacanje novaca, makar kad prvi prdneš u sjedalo isto ima svoje čari
P.S. kad se gleda ono realno, kad bi si kupio ono baš da mi bude po volji, za pare bi mogao kupiti stan. Mislim o čemu pričamo.
burmuz je offline   Reply With Quote