Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.10.2016., 23:21   #24656
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Jesi vozio Suzukija 1.0 na probi? Bas me zanima kak se vozi..
Ako pitaš mene, jesam... napisao sam par stranica ranije da sam ostao iznenađen kako ga se lako i ugodno može voziti sa samo 170 Nm i 113 KS... buka u gradskoj vožnji je nikakva odnosno više se čuje kotrljanje kotača nego motor, ništa ne škripi, nema udara od ležećih policajaca na ovjes pri normalnim brzinama (iako su kotači bili 215/55r17), vibracije od tri cilindra nisam osjetio, a potrošnja se pri normalnoj gradskoj vožnji bez previše prometa po onoj skali kretala oko 5 lit (za pravi sud bi ga ipak trebalo voziti nekoliko tankova), kakav je na obilaznici nisam stigao probati no budem kad budem išao isprobati i 1.4, isprobati ću ponovno i 1.0 pa ću ih onda usporediti kako dišu preko 70-80 km/h.

Uglavnom, kako sam dva dana ranije vozio Vitaru AWD s 1.6 benzincem, rekao bih da 1.0 puno bolje prima gas pri nižim okretajima.

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
cut/
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
cut/
Slažem se s argumentima obojice i kad tako postavite stvari onda se kupnja polovnog ispalti... no pitanje je da li razmišljanja/argumente temeljite na osobnom iskustvu ili samo matematici

Naime, do sad sam promijenio 10-ak auta (mojih) i vozio još 30-40 firminih (koji su bili od novi do stari do tri godine)... o firminim neću, ali zadnja dva moja su bili novi (a uskoro će i treći) i kod rabljenih sam uvijek nekoliko dana (pa i tjedana) godišnje bio bez auta jer je nešto zbog dotrajalosti i prirodnog habanja potrošilo dok sam s zadnja dva kojima sam bio prvi vlasnik svake godine bio bez auta 2-3 sata koliko je auto na servisu i jedino što sam sam morao napraviti je bilo dotakanje tekućine za pranje stakla i dva puta godišnje otići zamijeniti komplete kotača...

... i ne manje bitno je što s novim autom znam da mogu sigurno voziti i 200 km/h ako hoću, dok s 10-ak godina starim ma koliko u njega uložio u popravke i servise ipak nisam tako siguran (ne da on ne bi mogao potegnuti toliko nego da bi na tim brzinama moglo nešto otići)... osim toga, ne patim na marku auta i veličinu te kako auto izgleda (ok, ovo zadnje s rezervom jer mi lunapark od unutrašnojsti kod Francuza nikako ne leži )... pa kako sam već jednom rekao, bolje nova Dacia nego zraubani A4

No, svatko neka kupi i vozi što mu se sviđa i/ili može si priuštiti... ovo je samo moje razmišljanje
bertone je offline   Reply With Quote