Citiraj:
Autor MAGARAC
Jesi vozio Suzukija 1.0 na probi? Bas me zanima kak se vozi..
|
Ako pitaš mene, jesam... napisao sam par stranica ranije da sam ostao iznenađen kako ga se lako i ugodno može voziti sa samo 170 Nm i 113 KS... buka u gradskoj vožnji je nikakva odnosno više se čuje kotrljanje kotača nego motor, ništa ne škripi, nema udara od ležećih policajaca na ovjes pri normalnim brzinama (iako su kotači bili 215/55r17), vibracije od tri cilindra nisam osjetio, a potrošnja se pri normalnoj gradskoj vožnji bez previše prometa po onoj skali kretala oko 5 lit (za pravi sud bi ga ipak trebalo voziti nekoliko tankova), kakav je na obilaznici nisam stigao probati no budem kad budem išao isprobati i 1.4, isprobati ću ponovno i 1.0 pa ću ih onda usporediti kako dišu preko 70-80 km/h.
Uglavnom, kako sam dva dana ranije vozio Vitaru AWD s 1.6 benzincem, rekao bih da 1.0 puno bolje prima gas pri nižim okretajima.
Citiraj:
Autor trpi
cut/
|
Citiraj:
Autor 1v@n
cut/
|
Slažem se s argumentima obojice i kad tako postavite stvari onda se kupnja polovnog ispalti... no pitanje je da li razmišljanja/argumente temeljite na osobnom iskustvu ili samo matematici
Naime, do sad sam promijenio 10-ak auta (mojih) i vozio još 30-40 firminih (koji su bili od novi do stari do tri godine)... o firminim neću, ali zadnja dva moja su bili novi (a uskoro će i treći) i kod rabljenih sam uvijek nekoliko dana (pa i tjedana) godišnje bio bez auta jer je nešto zbog dotrajalosti i prirodnog habanja potrošilo dok sam s zadnja dva kojima sam bio prvi vlasnik svake godine bio bez auta 2-3 sata koliko je auto na servisu i jedino što sam sam morao napraviti je bilo dotakanje tekućine za pranje stakla i dva puta godišnje otići zamijeniti komplete kotača...
... i ne manje bitno je što s novim autom znam da mogu sigurno voziti i 200 km/h ako hoću, dok s 10-ak godina starim ma koliko u njega uložio u popravke i servise ipak nisam tako siguran (ne da on ne bi mogao potegnuti toliko nego da bi na tim brzinama moglo nešto otići)... osim toga, ne patim na marku auta i veličinu te kako auto izgleda (ok, ovo zadnje s rezervom jer mi lunapark od unutrašnojsti kod Francuza nikako ne leži

)... pa kako sam već jednom rekao, bolje nova Dacia nego zraubani A4
No, svatko neka kupi i vozi što mu se sviđa i/ili može si priuštiti... ovo je samo moje razmišljanje