zelio bih iznijeti svoje viđenje ove kupnje automobila kolege forumasa, da me netko ispravi, argumentira protiv ili uvjeri kako je ipak bolje kupiti novo
znaci budzet 90 000kn, kolega ce koliko se cini kupiti novi mali gradski automobil za kompletan iznos, po MOM misljenju (nikoga ne vrijeđam i nitko nek se ne uvrijedi, moje misljenje, moj ukus, svatko ga ima jel) kupiti ce mali slab nepraktican ruzan automobil, jednom rijecju - smece od auta za velik iznos novca
u mojoj glavi bolji slucaj, kupiti polovno za 50-60 000kn, recimo
http://www.njuskalo.hr/auti/subaru-l...oglas-18511237 ili
http://www.njuskalo.hr/auti/audi-a4-...oglas-20566111
i ostalih 30-40 000kn drzati sa strane za STO GOD treba automobilu. znaci od ovjesa, kocnica, getribe, generalke, hej tu je 40 000kn sto god zatreba, neces potrositi pa cak i u slucaju najveceg moguceg kvara - nepovratnog kvara motora. a realno automobili nisu jako kvarljiva roba, dugogodisnji sam vozac i mozda na prste jedne (eventualno druge

) ruke sam svjedocio zaustavljene automobile sa strane ceste zbog kvara koji je onemogućio/ugasio auto. hrpa prijatelja i poznanika, samo jednom je krepao motor i to zbog 50 000km samo dolijevanja ulja
+neusporedivi automobili po komforu, snazi, izgledu, dvije klase iznad, kvaliteta izrade, moze se i otici na duza putovanja sa 3-4 osobe i prtljagom
-nema miris novoga

(ovome nema pomoci osim mirisnog borica

), nedostatak dusevnog mira novog automobila (doduse 40 000kn sa strane bi trebalo dusi dati mir)
tvrdnja: ne treba mi veci auto. odgovor: treba ti. ako ti nije drugi auto u kuci milijun puta ces se naci limitiran prostorom u malom gradskom automobilu, vjeruj.
tvrdnja: preveliki su to automobili, zelim mali gradski da mogu svugdje parkirati. odgovor: postoji univerzalno parking mjesto a ne parking za male automobile. gdje stane polo stane i passat. u 1 od 20 prilika mozda neces stati, ali hej produzi 20m dalje do drugog parking mjesta i rijesio si problem.
tvrdnja: ti automobili vise trose. odgovor: da, dvije litre vise, ali hej sjeti se imas 40 000kn pa racunaj nakon koliko godina voznje bi se mali gradski auto "isplatio" po potrosnji. uostalom imas viska novac u prvom slucaju mozes ugraditi plin i voziti se za cijenu 5-6l dizela /100km
tvrdnja: ti automobili imaju skuplje održavanje. istina, no snađi se odi kod lokalnog meštra, novi auto bi ionako servisirao u ovlastenom gdje je svaki put racun min 1500kn. opet, imas viska 40 000kn
tvrdnja: meni ne treba jaci automobil, samo da moze A do B. odgovor: treba, vjeruj. ako ne vjerujes nisi isprobao jaci auto. drugi svemir je voznja jaceg automobila, responsivnost gasa u pretjecanju, ukljucivanje u promet, kompletna voznja poprima drugo iskustvo.