Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.10.2016., 20:01   #24570
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Neosporivo je da postoje opasna mjesta. U svakoj nezgodi sudjeluje vozač, vozilo i cesta. Kod nas se grade kružni tokovi jer su raskrižja bila opasna. Slaba vidljivost, npr.
Naravno da je vozač najbitniji čimbenik, ali događaju se nezgode gdje vozač nije mogao ništa drukčije napraviti, to jest, bio je samo putnik u cijelom događaju.
Slavonija je puna loših nagiba i kriminalno glupih radijusa zavoja. Tipa, 3 promjene radijusa bez ikakvog razloga ili logike. Puna je i nebuloznosti glede prava prednosti, to jest, davanja važnosti nekakvom parkiralištu, a (do tada) glavnoj cesti skidanje statusa na sporednu cestu.
Valpovčani će znati točno o kojem raskrižju pišem.

Bottom line, nije uvijek vozač kriv. Naravno, normalnom i savjesnom vožnjom se podiže sigurnost u prometu i na tome treba raditi, ali treba raditi i na sigurnosti i ispravnosti prometnica. Npr, izbjegavati idiotarije kao što ej glavna cesta u Petrijevcima. Tu valjda nema ni 10 m ravne ceste. Zavoj na zavoju i raskrižja u zavoju. Tek dio prema Osijeku ima ravnu cestu. Tu se redovito događaju gluposti jer često zakažu i zimske službe. Njih uvijek iznenadi snijeg.
Nedavno sam pogledao video čovjeka koji se zaustavio u tunelu da bi uzeo kišobran iz gepeka. Tu nije u pitanju ni brzina, a boga mi ni alkohol. Glupost je najgora.
Zbog ljudske gluposti se IMHO dešava najviše nezgoda.
Kad ti netko izleti na crveno, potpuno trijezan i polako, zbog te gluposti možeš stradat.

Idioti za volanom su samo dio problema.