Tema: Iskon
View Single Post
Staro 14.10.2016., 19:30   #3911
cherub
Registered User

Datum registracije: Aug 2013
@silver_tip
Zašto me vrijeđaš? Kad već nisi ti poslao ništa HAKOMovcima, evo ti upit koji sam posalo HAKOMu pa ga slobodno doradi i pošalji pa ćeš da vidiš što će ti odgovoriti:
<!--[if gte mso 9]><xml> <o:OfficeDocumentSettings> <o:RelyOnVML/> <o:AllowPNG/> </o:OfficeDocumentSettings> </xml><![endif]--> U Cjeniku Iskon usluga za rezidencijalne korisnike postoji usluga Iskon.Net 20-50 (20-50 Mbps/1-10 Mbps) čime prema Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga trebao bi biti omogućen prijenos od 70% maksimalne (oglašavane) brzine širokopojasnog pristupa internetu, znači 35 Mbps za download i 7 Mbps za upload. Međutim u cjeniku su definirani rasponi za download: 14 - 20 Mbps, 21 - 30 Mbps, 30 - 40 Mbps, 40 - 50 Mbps; i rasponi za upload: 0,7 - 1 Mbps, 3,5 - 5 Mbps, 5 - 7 Mbps, 7 - 10 Mbps. Umjesto da se omogući prijenos od 70% maksimalno oglašavane brzine paketa od 35 Mbps za download i 7 Mbps za upload, rasponima se zaobilazi zakonska regulativa i omogućuje isporuka od 30%% maksimalno oglašavane brzine paketa za download i 7% za download. Navedena praksa je istovjetna u ostalim novim paketima što ej vidljivo u cjeniku. Molim provjeru radi li se o paketima koji su u skladu s postojećom regulativom. Hvala.

Meni u odgovoru nedostaje informacija što će se dogoditi kad dođe do degradacije usluge, ide li sanacija ili promjena raspona, na niže.
I dodatno, Iskon mi tvrdi da više paketi Hit i Top nisu u ponudi, no prema meni dok se nalaze u cjenicima u sklopu aktualnih ponuda dostupni su.
cherub je offline   Reply With Quote