Poznam puno trgovaca/hendlera u OS ali u 90% slučajeva svi cigane i ruše otkupnu cijenu ajme skoro kao i u auto-kućama jbg. tako da je teško naći povoljnog koji će platiti realnu cijenu auta(svi se vade na hitnost prodavatelja i takve obožavaju).
I nikada nebi uzimao auto kod nas već odmah u dojčland(nije jednostavno ako nemaš nekoga i neznaš jezik) ali ni to nije nepremostivo, a auti u puno boljem stanju i s opremom nego kod nas i sa realnom kilometražom.
Meni samo nije jasno zašto ljudi "okreću očima kad vide disel auto sa 300.000+ na autu koji je 2001-2005

jer sam ih dosta dovezao iz dojčlanda i bili su u super stanju, održavani u servisnim centrima sa urednom knjižicom vozila, računima servisa i izmjenjenih dijelova što se kod nas nemože naći ili vrlooo rijetko "čast takvim pojedincima"
Kod nas "disel" kupuju oni koji prelaze 25.000+ km na godišnjoj razini pa i više, dok je za benzin cca do 15.000km barem je takva nekakva procjena glede potreba pojedinaca, dok je to u dojčlandu i više ali i po boljim prometnicama i naravno puno bolje održavanje vozila, pa ćemu onda čuđenje sa kilometražom

U većii slučajeva je to 30.000+godine i eto realne kilometraže..... ali to nije nište novo i nepoznato.
Nevalja ako auto ima cca 170.000km jer je onda to malo i sumnja u istu

Nevalja ako auto ima 275.000+ onda je to punooo opet sumnja kod kupnje
Dakako radi se općenito o autima koji se uvoze dakle 2001-2005 barem je to moje iskustvo iz OS, i s obzirom da ponekad odem po slićne aute u dojčland, i svi su za prodaju, a ne za osobnu upotrebu.Odatle i moje uvjerenje da za sebe treba otići van po auto i izbjeći ine probleme glede(tereta bivših vlasnika/kazni i inih problema).
Premda je u oba slučaja rijeć o autu uvezenom iz dojčlanda na prvom skinuta kilometraža barem u 95% slučajeva, dok je u drugom slučaju original kilometraža sa uredno ispunjenom knjižicom i računima(ili u ovlaštenom servisu ili u nekom servisu), a ne kod Pere ili Stanka u šupi kao što je to slučaj kod nas
Jbg. nikako nevalja, barem je tako u OS, a vjerujem i drugdje sve prekupci i nakupci, a prvog vlasnika mož tražiti svijećom.....