Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.10.2016., 13:06   #24458
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Išao do Praga i natrag čet-ned.
Tamo preko Macelja Graza Linza Budejovica Jihlave do Praga, a natrag na Kutnu Horu, Brno, Beč, Macelj.
Nismo ni svjesni koliko su nam ceste dobre, pogotovo autoceste. Svaka čast Austriji, ali Češka... Jao. Tko izmisli one autoceste od tektonskih ploča? Promet je u Pragu odlično organiziran, ceste su u gradu super i to mi je bilo drago vidjeti nakon mase drndanja.
A radovi svaki par kilometara, zastoji na sve strane. Doslovce sam tamo putovao 8h i to najbržom rutom (stajao sam po cesti ukupno cca 2h), a natrag mi je trebalo 7h sa stajanjima.
Česi su loši vozači, ali nakon ljeta to nije neka novost. Začudio sam se koliko su u biti negostoljubivi, kao da im je puna kapa tih turista koji im uzimaju "intimu" ili štoliveć.
Save hp su položile ispit, samo jedna kritična situacija kada sam ušao u prilično zajeban zavoj s prevelikom brzinom, iskustvo me izvuklo. Sve ostalo, klizanje pri kočenju, aquaplanning, nedržanje smjera - nope.
Plin sam točio dvaput, jednom na ulazu u Češku i to je bio ok plin, isto kao i naš. Drugi put sam točio na Agipu negdje u planinama cca 100km od Beča, bože sveti koliko je to loš plin, daš gas, auto prvo bi ne bi, i onda ga potegne, i to ne dobro. Trese na leru ponekad i točno kao da je prljava smjesa. Doslovce sam morao na benzinu do doma. Još ga nisam potrošio, ujutro je posebna zabava voziti se na posao s takvim plinom. Rekao bi čovjek da Austrijanci paze na lpg, no s obzirom da ga imaju na samo "dve" benzinske daje mi osjećaj da ih baš briga za tu vrstu goriva.

I da, vinjete, SLO i AUT kupio na njuškalu za 80kn (nove vinjete, račun), jedino CZE sam uzeo lokalno kod njih. Prošao super jeftino i preporuka tko mora van - pravac na oglase.
Nasi autoputevi kao samo ceste su vjerojatno medu najboljima u EU. Kod nas fale sadrzaji uz autoput. Ne mozes se nigdje otusirat, oprat rublje ili obavit posten shoping da nije na benzinskoj its. Sve to ljudi na duljim putovanjima redovito koriste a kod nas nema nigdje, mozda sad i ima negdje..

Ja definitvno kupujem HP II. Sad sam bio kod Surine pa sa uz put pital kolko su. Skoro 1100kn, Contice ili GY su 1500, nisu normalni. Vjerojatno cu iduci tjedan u Brezice po Save..
MAGARAC je offline   Reply With Quote