View Single Post
Staro 08.10.2016., 19:36   #4
Petar332
Premium
Moj komp

Petar332's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Da eliminiraš tipkovnicu, sasvim je isključi iz konektora na MBO laptopa, spoji bilo koju USB tipkovnicu i probaj (-te) upaliti laptop... ako radi, otišla je tipkovnica, ako ne radi onda se bojim da ćete morati u servis na dijagnostiku.

PS. Nadam se da si tipkovnicu prije čišćenja izvadio (skinuo) s laptopa
da, problem je taj sto je power button na tipkovnici pa ne znam kako bi upalio lap.. i naravno tipkovnica je bila skinuta :

Citiraj:
Autor prowler Pregled postova
Jebiga, vjerojatno je sprzena maticna.. ali.probaj je izvaditi i isopropilnim alkoholom 98% izribati cijelu, narocito gornji dio koji je bio okrenut prema tipkovnici. Pogledaj svugdje gdje su tragovi ikakve prljavstine, kave i slicno dobro izribaj alkoholom, najbolje ti je za to neka meksa cetkica za zube. Ako treba i nekoliko puta u susenje. Nakon toga pospoji sve os tipkovnice, u principu mozes i samo osnovne stvari da vidis jel radi. Ako ne daje nikakve znakove zivota sprzio si nesto a onda ti ni servis nazalost nece pomoci, jer to uglavnom zavrsi da ti kazu cifru za popravak od koje boli glava...
i ja naginjem tome da je nesto s maticnom, iako mi nije jasno zasto i kako jer je prije ciscenja radio, tekucina kojom sam cistio nije mogla doci ni blizu maticne, jedino ako je kava nesto napravila ali s odgodom? inace maticna je cista, bez tragova ikakvih, cak ni prasine nema...

a sto se tice popravka znam, htjet ce zamijenit maticnu a to u ovom slucaju znaci cijena kao za novi laptop
Petar332 je offline   Reply With Quote