Dakle, rijec je o HP laptopu , i ima Intel Core 2 Quad q9000 procesor. Na istom cijevi i ventilatoru odnosno hlađenju je procesor i grafički cip. Dakle, vec sam ga par puta ocistio, rastavio cak i ventilator sve ispuhoa...prvo sam probao sa malo vise paste, sada samo tanak sloj ali rezultat je isti. Prema everestu i hardware monitoru, temperatura se dize nakon 15-ak minuta gledanja youtuba i surfanja na 75 C cca, ovisi o jezgri a nakon toga zna se dici i na 80 C pojedina jezgra. Zanimljivo je da grafički chip kod paljenja je blizu 40 C a nakon 15-ak minuta je nekih 54 C i stabilno, dakle nema govora o pregrijavanju grafičkog chipa. Bios je zadnji update. Pasta je isto mislim kvalitetna CoolerMaster.
Po dodiru i nije nesto vruc....naravno ventilator se vec nakon 5 minuti od paljenja pocme lagano vrtiti, poslije sve više i više. Otpuh laptopu je s donje strane odnosno na dnu a mali dio ima i bocno, i naravno i to utjece na grijanje jer vruci zrak sporije odlazi i grije povrsinu ispod. Znam da je HP imao jako loše riješeno hlađenje ali ne mogu vjerovati da na otvorene dvije kartice interneta i slušanje yubitua temperatura procesora skace na 80 C! Šta vi mislite? nešto radim krivo ili? možda bios krivo cita? i cudno mi je ta razlika na istoj cijevi u temperaturama grafičkog chipa i procesora... Hvala na pomoci