Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.10.2016., 07:27   #24403
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Nije problem u širini već u bočnom držanju Save (mislim na S3) po mokrom ili od magle zarošenoj cesti.
Imao sam S3 u dimenziji 185/65r14 (također težak prednji kraj - 1.9 TDI, ali diskovi na svim kotačima) i auto je također pokušavao produžiti ravno na oštrim zavojima iako su brzine bile do 30 km/h .. no po meni je još veći problem te gume što ne može kvalitetno prenijeti okretni moment na podlogu pa elektronika ludi pokušavajući spriječiti okretanje kotača u prazno.
Sad, s Conti TS 850 u istoj dimenziji toga više nema, odnosno isto se događa pri 15-20 km/h većim brzinama (klizanje preko nosa, mućenje elektronike je puno manje izraženo) što je ok rezerva jer ionako lakat zavoje nitko ne vozi brže od 30-35 km/h.
Ako ti je jedna od tvornički propisanih dimenzija 185/60r15 onda nemaš problema s upisivanjem dodatne dimenzije u STP (barem je tako bilo prije), a koliko vidim trenutno se novi Conti TS860 u toj dimenziji kreće oko 500 kn (malo je jeftiniji od TS850) no provjeri prije kakva je guma jer je novi model.

EDIT:
Kako nisi napisao koje felge imaš (ET, širina i dr.) ovdje imaš tablicu guma koje mogu ići na pojedinu dimenziju (širinu) felge, a ovdje kalkulator s grafičkim prikazom dimenzija guma/naplatak pa se zabavi malo

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 08.10.2016. u 08:09.
bertone je offline   Reply With Quote