A je, imas pravo no nazalost nismo u istoj situaciji. Ipak si nesto blize i cim ti mos 3Mbps uploada navuc druga je to prica. Sad oboje placas preko 300kn i
ok ako ti se moze/oces no meni je to preskupo davati samo za Internet i telefon.
Meni je Iskon napravio svinjariju jer umjesto da saniraju paricu ili je zamjene doslovce su rapidno orusili brzinu downloada i rekli da bolje ne moze i da nema parica. Cak sam im nudio tu svoju drugu sto je bio samo telefon na njoj da jednostavno prespoje samo Optimin telefon na ovu problematicnu pogotovo sto je jos do jucer ta parica bila analogna tj. nije bila na VoIP-u a jednom prilikom i sam tehnicar je rekao da je to moguce i nije problem za odraditi jer obje "su moje" tako da sama zamjena na DSLAM-u ne igra nikakvu ulogu.
I pazi sad situaciju nakon ukljucenja VDSL2 kod Optime vs probematicne Iskonove.

I sada ti budi pametan pa biraj... Iskonova i sa tih 17Mbps zna puknuti ponekad a ako slucajno to javim ode 100% brzina jos dolje. Kako nisam pristao na izmjenu paketa dobio sam raskid ugovora i sada sam slobodan.
Oni su htjeli da potpisem novi ugovor 20-50 tako da mogu pravdati ovo smanjenje brzine a raskid sam dobio jer ne mogu/smiju naplacivati paket 30/5 a ne isporucivati 70% brzine paketa.
Sto je zanimljivo ova od Optime se drzi na SNR 4 ili 5 i veza ne puca ?!?
Bude ok ako ovi iz Optime uspiju prebaciti na 998-M2x-M annex pa bude upload oko 2Mbps, vidjet cemo... razgovarah sa tehnickom sluzbom i otisao je zahtjev na taj neki odjel koji se bavi profilima.
No.. i u najgorem slucaju i da ostane ovako opet dobro jer nisam vezan ugovorom vise ni po jednoj parici tako da jednu mogu odjaviti ili otic na t-com za 169kn paket za penzice i turbo20/30 ce sad raditi jer parica je prebacena na VDSL2 a to je bitno.