View Single Post
Staro 05.10.2016., 23:19   #513
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
E tako.. posto sam danas ukljucio na drugoj liniji VDSL2 sad mozemo drvljem i kamenjem po Iskonu, mogu slobodno iskljuciti uslugu, pisam im se na politiku sanacije parica i opcenito sta naplacuju a sta isporucuju.

Pa idmo redom..

Sami supervisor je poznat i bice i nadalje pa taman da izdaju jos 265 update fw-a a mi cemo se pozabaviti lozinkama od korisnickog imena, korisnicko ime za VoIP te lozinka, dakle cupanjem svih podataka iz njigovog routera je moguce sve usluge imati na nekom drugom koji je kompaktibilan.

Skinuti Putty.

http://www.putty.org/

Pokrenuti putty i prije logiranja u router podesiti na tabu window 20000 linija.

Sljedi logiranje u router.

Kada smo logirani prozor si podesite proizvoljno i kucamo sljedecu naredbu:

Code:
help
i enter.

Dobit cemo svasta nesta no nama treba sljedeca naredba.

Code:
dumpmdm
i enter.

Dobit cete cjelu salatu od redova i sad sljedi kopanje tj. pretrazivanje onoga sto nama treba.

Prvo idemo naci username i password od spajanja za internet u slucaju da ovaj router zelite staviti u bridge to se moze iz samog sucelja editiranjem VDSL_Internet u tabu Broadband pod Network Setting ali username i password nam treba da bi drugi router digao konekciju kroz LAN4 koji ste prebacili u WAN isto u podesavanjima pod Network Setting.

Dakle u salati valja naci red gdje pise VDSL_Internet.

Sada imate username i password.

E sljedece sto trebamo je SIP za telefon.
Ovo vazi ako ne koristite Zyxela nego neki drugi router te zelite samo internet i telefon, za IPTV nebih znao no budem se i time pozabavio jednom.

Dakle same postavke za SIP Account i SIP Service opet prepisujemo iz Zyxela jer su sve vidljive ali ono sto nije vidljivo je SIP username i password.

I eto, tu vam pise AuthUserName i AuthPassword.

Znaci valja listati dobro, imate oko 15min dok Zyxel ne izbaci vanka pa isponova gledanje... vrlo vazno je ukucati 20000 linija pregleda jer ako to ne napravite ono sto dumpate bice samo dio pa cete traziti ko @Ag008 cjelo popodne password i mene ubjedjivati da on to nema
silver_tip je offline   Reply With Quote