Citiraj:
Autor Guls
Poštujem mišljenje, i složio bi se s navedenim da nisam nikad imao Savu, no odmah moram reagirati i pitati u kakvom su stanju navedene Save u takvim situacijama? Jer to su počele raditi moje Save u mokrim uvjetima koje su već treću sezonu na autu (samo kaj su odradile i ljetnu smjenu nažalost, bilo mi šteta kupovati ljetne gume).
Čak štoviše, mislim da danas ne postoje gume (ne znam za kineze) koje pri kočenju na 40km/h odluče paliti abs i produlje dalje.
|
Sava su počele paliti ABS skoro odmah, slijedeće godine skoro na svakom jakom kočenju i u trećoj sezoni sam ih stavio, vozio dva tjedna i zamijenio ih Semperitom (to uz Conti i Barum preporučuju i prodaju u Porshe Jankomiru gdje je servis pa sam ih poslušao i njih sam vozio naredne četiri sezone iako su u četvrtoj također počele svako malo jače kočenje paliti ABS i auto je na mokrom znao malo curiti preko nosa* no odvozio sam zimsku sezonu do kraja).
Možda tvoj auto slabije koći pa su mu Save OK, meni na trenutnom autu nisu... iako sam ih na svom prethodnom autu vozio godinama po četiri sezone i nije se događalo da se tako često uključuje ABS.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Kupovati gume svake dvije - tri godine? Čemu? Radije kupim ozbiljnije gume (meni je Conti već desetak godina favorit, iako ni protiv pojedinih Dunlop/GY/Michelin modela nemam ništa) i vozim normalno dvije godine više.
|
Ljetne gume potrošim za dvije sezone... jbg, ali ih potrošim, a za zimske sam obrazložio iznad... koliko će mi Conti sezona izdržati javim kad dođe vrijeme za zamjenu... ove godine su napravile možda samo 2k km jer sam ranije prešao na ljetne zbog visokih temperatura koje su rano došle.
- - - -
*da pojasnim curenje preko nosa... iz Zagrebačke ceste skrećeš lijevo u Prilaz B. Filipovića u krajnjoj lijevoj traci i ako uđeš u zavoj s 25-30 km/h auto bježi preko nosa (pokušava proširiti putanju skretanja) u srednju traku što nije baš ugodno jer ovi iz srednje najčešće odrežu malo tvoje lijeve trake, a tebi je lijevo rubnik od 20 cm tako da baš i nemaš mjesta izvući auto korekcijom na volanu i gasom/kvačilom ako pobjegne. Znači brzina nikakva, zavoj je pod 90 ali je asfalt prilično dobar i nema šahti, zakrpa i sličnog... jednostavno čim je mokro guma bočno ne drži, a problem definitvno nije u ovjesu jer mi je ovjes podešen s blago negativnim zaturom i prednji kotači su blago otvoreni što je negativno za visoke brzine, ali zato pri malima i srednjima "tjera" auto u zavoj no što to vrijedi kad guma to ne može izdržati.