Citiraj:
Autor jean luc
Čestitam, meštre.....ti hi-fi Pajonirci su dosta u sjeni nekih drugih marki, a radi se o odličnim mašinama za malo novaca.
Za sada samo pusti nek stalno svira potiho, trebat će vremena da sve sjedne na mjesto. Slobodno izvuci zvučnike još malo u prostor, posebno lijevi da ne ulazi u kut od dimnjaka? pretpostavljam.
A sad moraš nabavit i neki pošteni front-end  jbg stari tak ti je to
|
Hvala JC. Je li tvoj nadimak asocijacija na Pontya ili na Picarda?
Htjedoh baš pitati oko pozicije zvučnika.
Naime, kao što sam i prije spominjao, soba je velika, ali taj odžačarski stup smeta na tom zidu. Da ga nema, cijeli sustav bi bio pozicioniran na sredini sobe, a ovako je s lijeve strane tog dimnjaka moj (premali) radni stol.
Pazio sam kako ću postaviti taj lijevi zvučnik: bočno ga dimnjak uopće ne pokriva, a mjesta do zida za bas refleks ima cca pola metra. Ta udaljenost vrijedi za obje strane. Dimnjak je masivan i ne odzvanja lupkanjem po njemu, tj. nemam dojam da je šupljina unutra, opet tj. masivno je izveden.
Druga stvar: gumene nogice mi ne daju osjećaj da su zvučnici stabilni. Šiljke sam dobio uz zvučnike. Moram li posebno paziti kakve podloške kupujem ili će nekakve DIY poslužiti?
Treća stvar: front-end, tu si me piknuo ko da si znao
Mala digresija na priču: prije više od godine dana kupio sam Sennheiser RS 118 II, znam, nemaju zapravo što tražiti u HiFi temi, no nisu zvučnici glavna tema digresije.
Uvijek sam imao nekakav čudan šum u slušalicama koji se drastično pojačao preseljenjem u drugi stan. Kako te sluje imaju analogni bežični receiver, pripisao sam taj šum tome, sve dok jučer nisam išao spojiti svoju ultrasuperkul zvučnu sa Asus Impact VII. Naime, zvuk je bio odabran na TV-u i čim sam prikopčao drugi ulaz u pojačalo na komp, odmah sam osjetio, dakle ne čuo, brujanje. Prebacivanjem na taj ulaz - jao muke li neviđene: bruji sto na sat, bez obzira producirao li nešto s kompa ili ne.
Rekoh, idem izvadit već pospremljene slušalice i spojit na pojačalo direkt i gle čuda, miline: nema šuma, slušalice rade ko švicarski sat.
Pokušao sam debugirat: poodspajao produžni, ukopčao komp napajanje direkt u zid s nula uspjeha. Brujanje je postojano čak i kad je komp ugašen i SVI kablovi iz njega iščupani.
Ne znam što da radim iskreno. Htio sam duže vremena apstinirati od front-enda jer imam dva kompa u blizini, k tome imam i "pametni" TV preko kojeg mogu sve streamati, bilo mob ili komp, ali jednostavno volim direktno spojiti sve.
Ima li netko ideju za debug ili sam osuđen na DAC, recimo bih li riješio sve svoje probleme jednim frontend pajonircem, da mi se slaže uz daljinac sa A-30, koji bi povuko sve s mreže?
Što kažete na ideju da mi telkač preuzme funkciju front-enda u potpunosti, je li to racionalno rješenje? Ako nije, koliko je lošije od samostojećeg frontenda?
Kad dođem kući spojit ću drugo računalo sa z87-i pro, pa isprobati bruji li.