Tema: Iskon
View Single Post
Staro 16.09.2016., 19:33   #3787
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Danas sam razgovarao s voditeljem iz Ericssona i potvrdio je da će moja adresa/kabel biti spojeni na FTTC tj. imati ću mogućnost skraćenja petlje. Kaže da će samo HT-ovi korisnici sa internetom biti prebačeni na FTTC, a svi ostali će biti spojeni na staru centralu (1+km). Čak će i HT-ovi s MSAN-om biti i dalje na staroj. Zato je i postavljen dodatni "razdjelni" ormar. Koristiti će stari bakreni kabel od 400 parica za odlaz.

Što se tiče Iskona i spajanja na FTTC-a, to ne zna, no zna da u početnom spajanju ću i dalje biti spojen na staru centralu.
Vectoring/g.fast... i ti testni projekti neće biti ovdje. Puštati će se 8b i 17a profili na VDSL-u.

Dok su mi iz Iskona rekli da ako HT izgradi UPS blizu mene da oni ulaze svugdje gdje je i HT te da ću ja kao stari korisnik biti u narančastoj zoni ali da ću biti na FTTC-u. Doduše, to mi je govorio lik iz zadržavanja korisnika kada sam zvao koliko imam do isteka jer sam nezadovoljan brzinom -pa ne znam je li dovoljno kompetentan i pruža li točne informacije no znao je dosta o širenju FTTB-a.