E konačno se i ja udostojio napisati u čemu je bio moj problem.
Prvo, hvala svima koji su pokušali pomoći i hvala Nino na ponudi!
Problemu se još uvijek ne mogu načuditi. Ukratko, novi PSU-MBO kabel je bio problem, koji sam dobio od EVGE kad sam im reklamirao stari. Naime, kad je stari kabel došao, već u samom startu je jedan onaj pin (profil kockice) bio bez dobrog dijela plastike, kao da je netko skalpelom pogulio pola. Nije mi se prije dalo rastavljati komp i mijenjati kablove jer je sve radilo, a na kraju sada nova konfa i dalje radi sa starim kablom.
Također, sila koja je potrebna da bi se taj MBO kabel stavio u ploču je ogromna i nimalo mi se ne sviđa. Samo gurati da sjedne,
nema zazora ni sa jedne strane i ona kvačica sama od sebe klikne nije dovoljno (kao inače što treba), već treba I DALJE gurati kao konjina iz nekog razloga, jer inače isti simptomi kao na početku. I to je sa starim kabelom, a novom ništa ne pomaže.
Ne vjerujem. Pa čemu tolika sila? Što nije to moglo biti napravljeno na način kao SATA kablovi, pa fino uštekaš i ima malu kopčicu koja sprječava odspajanje? Idealno bi bilo tako što raditi na tvrdoj ravnoj podlozi, ali kad se ovako provlače kablovi kako sam ja provukao..to baš i nije opcija...
Uglavnom, nije mi se dalo ranije pisati jer sam tada bio preumoran od svega i samo sam htio uživati u novom kompu, ali eto, na kraju sam napisao jer možda ipak nekome pomogne.
Ovo mi je zanimljiv citat na koji sam naletio:
Citiraj:
Reseat the cable 10 times to clean off the contacts. Over the past 2 years, I've had lots of brand new Antec and Corsair PSUs (made by different companies) not work with motherboards until I reseated connectors at least 3 times, even just after running for 30 minutes with their green Power-On lines grounded and measuring OK with 1 amp loads.
I also worry that the connector doesn't fully seat because a lot of force is often needed, and the motherboard flexes a bit. So I pinch between the connector and bottom of the motherboard.
|