Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.09.2016., 19:04   #23857
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
Tješi me da netko misli da sam dobro i kupio . Da su se ti troškovi nekako bolje rasporedili, nebih ni primjetio, nego mi se nekako zaredalo zadnja tri - četiri mjeseca, pa se nemogu nikako otet razmišljanju o iduća tri četiri, hoće li i dalje tako...

Stil vožnje mi je skoro penzionerski, dakle vozim prilično polako, ali ne na 1000 okretaja. Krećem i šaltam normalno, auto se ne dere i ne guši. Jedino što kočim motorom, pa "protrčim" sve brzine kad usporavam u normalnim uvjetima, možda zato malo češće mjenjam brzine nego neki.
Možda baš nije valjao majstor, ili dio koji sam kupio?
Da li je u pitanju vozač, majstor, ili dio, to vjerojatno nikad neću znat

Znam ja da auto košta i da treba ulagat, samo pokušavam shvatit jesam upao u rupu bez dna, ili je samo malo dublja rupa, a dno već pokriveno.
Necu te uvjeravat da sve znam "ala Gabre" ali evo moj slučaj.

2000.god, kupio novu Fabiu, 1.4 benc, 60 i nešto konja + ja.

Sve bilo ok do nekih 7 god. starosti. Poklopilo se sa rikavanjem origigi akumulatora. Nakon toga, kao kod tebe, svaki yebeni mjesec neki kvar, te bobina, te pumpa goriva, te servo, pa letva volana...zbog manjeg koristenja (radio sam na brodu) nisam razmisljao o drugom/novom vec kad sam imao prometnu, ode u vjecna lovista.

Prije tocno 2 god, 02.09.2014. kupio sam Citroen C-Elysee, 1.6 HDi, serija Medvescak, a cifra je bila oko 12k €.

Rata je 1.6xx kn, presao sam do danas 76 500km, potrošio 2 zarulje i obavio redovne servise. Zimske gume ne racunam, to mi je obavezno kod svakog auta, bio novi ili polovan.

Auto trosi u prosjeku 4,5l/100km cime sam najvise odusevljen. Sa tankom predjem, ovisno o guzvi na granici...itd od 750 - 900km (45l tank). Klima radi stalno.

Pa sad, ko si hoce racunat vrijednost ulozenog/dobivenog, obzirom na ratu, potrosnju, nek izvoli.

Nisam spomenuo gepek u koji stane po 2 x Dell u3415 i jos kutija hardvera.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote