View Single Post
Staro 05.09.2016., 18:06   #8
emilblomsky
Premium
Moj komp

emilblomsky's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Evo malo nevjerojatni update oko reklamacije matične.
Danas ja njima odnesem računalo u servis i objasnim stanje .Dakle,da ne radi integrirana grafika.Čovjek lijepo sve spoji .Naravno opet isti scenarij.Svakih 5 sekundi jedan beep,istovjetan kao beep kod pokretanja računala,i tako u nedogled.Ja objasnim da smo probali s dva g1820 proca,tako da ostaje samo ploča kao mogučnost pošto komp uredno radi s diskretnom grafičkom gore.On gleda nešto po biosu i kaže da je vjerojatno ploča u pitanju.
Zove on mene u 12 sati da on ne može ništa napraviti jer je probao flešati bios i da nema rezultata.Da su probali sa drugom istom pločom i da opet javlja isti problem.Da najbolje da dođem kasnije kod njih ,pa da probamo nešto dogovoriti.
Zovem sad ja frenda,inače člana foruma također da provjeri na svojoj ploči još jednom ovaj g1820 koji je jučer bio kod mene.Ploča je msi b85-c41 Mate i radi kao urica kod njega.
Ajd sad budi lud.Ovi mi u servisu kažu da nemaju nikakav alternativni proc da testiraju jer ne mogu nove iz kutija vaditi,tako da je pao dogovor da se naruči neka dostupna b85 ploča,pa valjda bude s boljim chipsetom više sreće.
Meni nije jasno kako h81 chipset ne radi s g1820,kad je ovaj proc upravo i namijenjen za te jeftilen ploče?
Da ,rekli su mi za sutra javiti kaj je dostupno od b85 ploča kod dobavljača,pa ako vam nije problem da mi sugerirate koja je best buy od njih?
No ,bilo kako bilo ,ovu sam platio 380kn,pa mi se ne ide preko 500kn ,jer nisam planirao davati previše za ploču.No,ako je neka provjereno dobra i pouzdana budem potegnuo.
Hvala unaprijed na sugestijama.