Citiraj:
Autor warlock25
kolko znam doom i tr vise ne rade.bila je fora da je igra radila nekoliko dana i onda bok
|
Rise of the tomb raider je doslovce probijen i radi bez problema, dok je zaštita za doom bila bypassana, te su pokrpali grešku i više ne radi.
Slažem se sa svime napisanim - ljudi godinama čekaju omiljenu igru, daju za nju par stotina kuna i razočaraju se....ali ne da vele da je igra ok, nego često uslijedi totalno razočaranje. Igra je u potpunosti neoptimizirana što se opet svodi na čekanje da je pokrpaju, da iziđu novi driveri i za to vrijeme čekanja cijena igre već pada, ljudima se ne da čekati vječno i igraju je takvu kakva je, gledaju slideshow, drže detalje na medium iako imaju i više nego recommended konfiguraciju. Kad dođu do "90% complete", skinu napokon nove patcheve i gle vraga, pobrkali se save fileovi, izgubili su se sati truda (desilo se više nego jednom s pojedinim naslovima). Zatim obećaju brda i doline i čak i da govore istinu, zbog vremenskih rokova izbace 20% nedovršenog sadržaja iz igre kako bi je mogli izdati krajem 11. mjeseca i zaraditi u najprofitabilnijem 12. mjesecu. Ljudi je kupe, instaliraju, prijeđu za 5 dana i misle si.....gdje je sav onaj sadržaj iz trailera i pre-release materijala? Čak i kad uspiju u igru staviti sve obećano, igra je konceptom i pričom jednostavno nedovršena kada se zagrebe ispod površine i onda nas još vrijeđaju sa dodatnim mikrotransakcijama ili DLC-ima, umjesto da su potrošili vrijeme i napravili igru kako spada, a ne da su trošili vrijeme naslikavanjem, snimanjem i objavljivanjem hrpe gameplay materijala prije nego je igra izišla na tržište.
Ovo gore se odnosi općenito na igre. Novi Deus-ex nisam još igrao, te iako mi je uz "Half-life "i "No one lives forever" najdraži serijal iz prvog lica, žao mi je kad čitam ovakva nezadovoljstva korisnika. Kakva šteta. Sjećam se da je i prvi Deus ex bio izuzetno zahtjevan za tadašnje konfiguracije (no opet, igra se počela raditi praktički odmah nakon releasanje unreal enginea i trebalo je naučiti raditi s njime), no tada smo se borili za svaki FPS unutar igre, spektar GPU-a i CPU-a nije bio toliko velik kao danas, cijene hardvera su bile nenormalno visoke. Bilo je i teško izbaciti idejno potpuno drugačiju igru od svega što je do tada postojali i pri tome napraviti savršenstvo na svim poljima, pa tako i hardverskim, ali igra je barem bila genijalna i isplatilo ju se igrati, pa makar mi je PC s PII 400MMX i voodoo 3 2000 svakih 10 minuta zaštucao usred šetanja po većem levelu. To prelijepo iskustvo igranja remek djela nikad neću zaboraviti