View Single Post
Staro 31.08.2016., 11:04   #180
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Imam jedan iritantan problem...

Imam Windowse 10 koji su radili bez problema i preselio sam komp nedavno na drugu lokaciju.

Od onda kreće taj problem. Nakon nekih 15-20 minuta, izgubim vezu na internet. Taskbar pokazuje da sam još uvijek spojen, ali browser kaže da nema vezu.

Jedino rješenje mi je zasad da isčupam USB adapter iz kompa i ponovno ga uštekam. U trenutku sve radi ok.

Adapter je Asus USB-N10 i do selidbe na ovu lokaciju je sve radilo savršeno normalno. Adapteru je onemogućeno da ode u power saving mode.

Netko s idejom?
Imam sličan problem već jedno 3-4 mjeseca. Komp nije mican niti je na njega nešto novo instalirano.

Net preko wireless USB adaptera radi normalno neko vrijeme i onda jednostavno prestane radit. Piše da je spojen, ali nište ne šalje ni ne prima. I onda tako stoji x minuta i onda se "samoresetira" cijeli USB sustav. Znam da se cijeli USB resetira jer ponovno napravi autorun na dva spojena eksterna diska i odspoji wireles dongle te ga spoji ponovno i prijavi na mrežu. Mislio sam da je možda problem u nekom od diskova, ali se i bez njih spojenih javlja isti problem. Onda sam mislio da je problem možda u wireless adapteru, pa sam ga zamijenio sa onim koji kod staraca (kat ispod). Prije sam naravno napravio uninstall postojećih drivera i instalirao zadnju verziju nakon stavljanja novog adaptera. Sve je radilo kao i prije tj. ništa se nije promijenilo. Opet se freeza i spaja ponovno.
Enable/disable adaptera ne pomaže, kao ni spriječavanje kompa i sve USB
"menažerije" da odu u sleep. Kao ni kompletno reinstaliranje drivera za usb kontroler(e).

Već mi je pun k toga i najčešće jednostavno ignoriram problem Ali bih ga svejedno riješio, ako je moguće da rješenje ne uključuje reinstal Windowsa 10

Ima li netko ideju što još mogu probat napravit?
JC Denton je offline   Reply With Quote