Citiraj:
Autor De5tr0yer
Isto tako je pitanje je li u standardu definiran slučaj koji suštinski ne bi trebao ni postojati, tj. ako nije definiran specifičan slučaj (od)spajanja PS/2 tipkovnice, onda je to sve u sivoj zoni i podupire tezu da su oba slučaja kvazi dopuštena, tj. nisu eksplicitno niti zanijekana niti odobrena.
PS/2 jednostavno nije napravljen da bude hot-swappable, nema dovoljno zaštite od pojave tranzijenata na podatkovnim kanalima, tako da se lako može dogoditi i da se PS/2 kontroler sprži. Navodno su novije matične robustnije, pa zato "podržavaju" hot swap.
|
Istina, upravo sam na to i mislio. Ako stvarno nije regulirano standardom, onda postoji velika šansa da svaki proizvođač interpretira stvari na svoj način. Iako moram priznati, ovako ekstremne slučajeve poput sprženih kontrolera još nisam vidio, ali znam da postoje. Viđao sam tekstove po forumima, i nije mi bilo jasno kako se to uspjelo dogoditi. Slična stvar kao i "eksplozivni" CD pogoni, postoje ljudi koji tvrde da je tako nešto nemoguće, ali iz vlastitog iskustva mogu potvrditi da CD (ili DVD) može otići u zrak i raznijeti medij koji je unutra (iako je zapravo obrnuto, disk raznese pogon) Čak mislim i da su Mythbusteri radili na tome, jer je sredinom 2000-ih to bio veliki problem.