evo, nakon malo duzeg vremena.....
ne koristim WZC jer mi na Ralinku ne pokazuje koji kanal koristim. jedino to mogu podesiti u njegovom driveru tj. utilityu.
oba racunala su vec imala isto imenovanu workgroup, al sad sam izbrisao sve postavke i dao novo ime workgroupe( naravno isti na oba racunala)
koristim WZC na oba kompa. Ralink je disablean, adapteri ukljuceni i funkcioniraju.
kazes da stavim submasku IP adresu? to si se zeznuo? nemrem napisati isti broj pod IP i pod submask:/
uglavnom, sad izgleda ovako-jedan ima IP 192.168.1.1 drugi to isto samo umjesto zadnjeg broja ima .2
posto ralinku nemogu preko WZCa upisati kanal, na broadcomu sam stavio kanal 1, nadajuci se da je na ralinku 1 kanal po defaultu.
oba su racunala u ad-modu. stvaram mrezu. isti SSID, WPA_none,AES, ista sifra.
mreza postavljena, vidljiva na oba kompjutera. ralink mi u balonu vec javlja da sam spojen na mrezu (ralink je 192.168.1.1). potom ralink javlja u onom polju kraj zvijezdice u WZC da je not connected. ispod pise da this network requires network key, al da sam currently connected to this network i daje mi nize opciju da se disconnectam s mreze.
ralink ignoriram i odlazim broadcomu
na njemu je mreza vidljiva, upisujem sifru i cekam.....nista. pojavi se onaj prozor da se pokusava spojiti, al nista....taj prozor nestane,a mreza nije spojena.
na kraju probam na ralinku izabrati opciju disconnect,a on mene pita dal se zelim odspojiti s mreze?!?(nigdje osim u prozoru WZCa ne pise da sam spojen). ja izabirem Yes- odspajam se. trazi mrezu i sad je ne moze drugi komp! kaze da nema mreze!