Citiraj:
Autor Renesis
Trazim uskoro uzeti nesto novo, 2015-2016 godiste, dizel jer se dosta vozim. Pa ako neki od njih ima nesto dosta negativno da odmah skinem s liste...
|
Ja sam do sad nedavno vozio novi ceed, pa ti evo mogu iz prve ruke reći svoja iskustva.
Kad sam ga kupovao sam prošao više manje sve aute te klase (po salonima jelte) i meni je osobno najbolje sjeo.
Unutrašnjost mi je davala dojam dosta veće kvalitete nego u drugim autima te klase, dosta manje plastično je sve izgledalo.
i30 mi je po tom pitanju 2 klase ispod, a ford focus 1 klasa ispod.
Uzeo sam dizelaša, ovu high izvedbu. Sad vidim da su ga za 2016-tu dodatno pojačali, moj je bio 128 konja, ovaj "ušminkaniji" ima 136.
Za motor imam samo riječi hvale. Jako je tih, potrošnja je skroz ok. Prvih 2-3 mjeseca sam ga stiskao kao divljak (da se dijete malo iživi

) i potrošnja je bila do 7 litara.
Kad sam se smirio (ali daleko od toga da sam vozio penzionerski) se spustila na okruglo 6.
Od opreme sam imao praktički sve što sam htio: tempomat, maglenke, start/stop, parkirni senzori, ele. stakla i retrovizori...
Jako je uduban za dulje vožnje, vozio sam po 7-8 sati u komadu i nemam što prigovoriti sjedalima.
Ovo je sve naravno IMHO.
Sad sam na mazdi 3, ali to je ispalo skroz igrom slučaja, ne zato što nisam bio zadovoljan ceedom.
Ako te nešto konkretno zanima slobodno pitaj