Tema: Automobili
View Single Post
Staro 16.08.2016., 10:30   #23357
turbojc
Premium
Moj komp

turbojc's Avatar

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor akoj Pregled postova
Uff nisam mislio da ću izazvati ovakvu lavinu komentara.

Uzbrdo ide i Polo s 44 KS, a i Astra koja ima 90 KS s gepekom i autoprikolicom punom cementa, tako da mislim da uzbrdica ne bi predstavljala problem nijednom autu kojeg gledam.

Hvala na konstruktivnom savjetu. Znam da se isplati, ali s druge strane autima bez klime se može više srušiti cijena pri kupovini. Ne bojim se manjka snage, mislim da je skoro svaki agregat na tržištu dovoljan za moje potrebe.

Što se Civica tiče, nema ništa protiv nijednog proizvođača (osim VAG koncerna), ali zaobišao bih Hondu ovog puta, samo zbog straha od nekog većeg kvara cije saniranja istoga, a i bliži sam B segmentu.
Kao što rekoh, mali benzinac, 5 vrata, pouzdanost i sigurnost prioritet, a tek onda komfor.

Malo sam stavio na papir koliko mi posjedovanje jednog takvog auta koštalo tijekom 5 godina:
- auto 25K
- benzin cca. 3.5K godišnje
- servisi i osiguranje 4.5K godišnje (ako računam kategoriju 44-55 KW)
- dva seta guma cca. 3.2K

I to amortizirano iznosi nekih 1200 kn mjesečno kroz 5 godina, ili 1000 kn ako računam da ga prodam za 10K pri kraju eksploatacije. Sve u svemu - svota baš i nije mala.

Ova solucija otpada, tako da mi ne gine puna cijena.

Pošto vidim da si poprilično razuman, i voliš računati kako bi znao gdje si, dodao bih ti savjet da si uzmeš u obzir koju kunu sa strane za neplanirane troškove, jer nevolja ne spava.

A što se tiče Honde, ako nađeš onu koja je uredno servisirana kod urednog majstora, nećeš imati nikakvog straha. Pogotovo što si u Osijeku i imaš na raspolaganju barem 3 mehaničara kod kojih možeš nastaviti uredno servisiranje.
turbojc je offline   Reply With Quote