Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.08.2016., 20:34   #23337
akoj
lijevo smetalo
Moj komp

akoj's Avatar

Datum registracije: Jan 2014
Uff nisam mislio da ću izazvati ovakvu lavinu komentara.

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Yeah i onda dođeš na ubrzicu ili je ispred tebe auto koji ide 60 i ne možeš ga zaobići, a ono ograničenje 90
Uzbrdo ide i Polo s 44 KS, a i Astra koja ima 90 KS s gepekom i autoprikolicom punom cementa, tako da mislim da uzbrdica ne bi predstavljala problem nijednom autu kojeg gledam.

Citiraj:
Autor turbojc Pregled postova
Pojma nemam kakve vi to aute vozite ako se ne možete popeti na uzbrdicu s autom koji ima 70ks.

Akoj - Ako auto misliš prodavati, onda ne bi bilo zgorega imati klimu.
Ja imam klimu, a ne znam jesam li ju upalio više od 3 puta, tako da ne vidim razlog fantaziranja o nekakvim konjima i nekakvoj klimi.
Btw, pogledaj pokoji civic, ali da je benzinac. Super kvaliteta, i jeftino održavanje.
jedino što ćeš ga morat provozat da ga zavoliš, pošto je na prvu podosta odbojan. Ali oduševit ćeš se funkcionalnosti.
A za snagu se nemoj zabrinjavati, nemaju svi isti omjer brzina, niti težinu kotača, niti svi voze po istoj cesti.
Hvala na konstruktivnom savjetu. Znam da se isplati, ali s druge strane autima bez klime se može više srušiti cijena pri kupovini. Ne bojim se manjka snage, mislim da je skoro svaki agregat na tržištu dovoljan za moje potrebe.

Što se Civica tiče, nema ništa protiv nijednog proizvođača (osim VAG koncerna), ali zaobišao bih Hondu ovog puta, samo zbog straha od nekog većeg kvara cije saniranja istoga, a i bliži sam B segmentu.
Kao što rekoh, mali benzinac, 5 vrata, pouzdanost i sigurnost prioritet, a tek onda komfor.

Malo sam stavio na papir koliko mi posjedovanje jednog takvog auta koštalo tijekom 5 godina:
- auto 25K
- benzin cca. 3.5K godišnje
- servisi i osiguranje 4.5K godišnje (ako računam kategoriju 44-55 KW)
- dva seta guma cca. 3.2K

I to amortizirano iznosi nekih 1200 kn mjesečno kroz 5 godina, ili 1000 kn ako računam da ga prodam za 10K pri kraju eksploatacije. Sve u svemu - svota baš i nije mala.
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
ako ti netko u obitelji ima bonus može se prebacit
Ova solucija otpada, tako da mi ne gine puna cijena.