T-HT ima ugovore i dogovore sa državom. Imaju pipke i u AZTN-u i u HAKOM-u. Zakoni se pišu i prilagođavaju njima na štetu konkurencije.
Optima, H1, Iskon su bili za sebe i onda nisu navodno mogli podmirivati obveze vjerovnicima koji su taj dug prodali T-HTu. Ništa drugo nego legalno lihvanjere i kamatarenje.
Na kraju krajeva, Hrvatska je premalo tržište za 10 telekoma. 3 bi bila čisto dosta. Kako mobilna tako i fiksna i da su svima svuda dostupni. Ovako opet duopol na fiksnom sa kozmetičkim promjenama u cjenicima.
Danas su me zvali iz optime, kao vide da sam sa 01.10.2014 prestao biti korisnik pa kao 2 godine skoro prošle pa jel bi se vratio. Rekoh, imam ugovor sa H1 do 01.04.2017 ali od nove godine sam ionako na Optimi kad ste usisali H1.
"Gospodine, moram priznati da sad to prvi puta čujem." Rekoh, ne seri i ne zovi me više.
Kod mene je situacija takva da je lokalni distributer kabelske televizije se prodao Bnetu. I sad po gradu rastežu optiku. Do mene nije došlo ali će doći do kraja godine, tako kažu. I kao korisnik te televizije, ako prihvatim Bnet i potpišem 2 godine, dobijem 120/80 + TV sa 200 kanala za 240 kn s time da je popust 50% prvu godinu.
Budući sad plaćam 219 kn H1 50/15 + tel i tu kabelsku 59 kn sa 88 kanala, svakako mi se isplati prelazak na taj Bnet. A fiksni telefon gasim jer mi služi da nađem mobitel u stanu negdje.