View Single Post
Staro 15.08.2016., 10:57   #17
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Što se tiče temperature, probaj ju pratiti s drugim programom. Možeš čak i sa AMD OverDrive probati. Ako ćeš biti siguran da se pregrijava, najbolje je probati prst metodom hladnjak što bliže CPU-u pa ćeš onda moći procijeniti lažu li programi/senzori ili se stvarno zagrijava.

Što se napona tiče, ne bi radilo da imaš 9V umjesto 12V. To očitavanje napona preko ploče skoro nikad ne radi kako treba. Ako hoćeš znati stvarni napon, najbolje je testirati multimetrom
Nakon 8 min full opterećenja temp dostigla 84 stupnja. Prekidam test i radim shutdown. čim se ugasilo probam hladnjak, na dodir možda 50 stupnjeva. Bez problema držim prst gore. Skidam hladnjak, procesor isto. REcimo da je bio topliji mrvicu od hladnjaka... Jel moguće da se tolko ohladilo nakon 30 sekundi? Na kraju krajeva tako je i sam program za praćenje pokazao... (temp 4s nakon prestanka opterecenja padne na 60 stupnjeva)
Program mislim da je ok, jer i alarm u BIOS-u svira dok prođe 80 stupnjeva...
Sad ponovo mažem pastu, mrvicu na deblje jer imam dojam da su rubovi procesora malo viši. I stavil budem termometar (poprilično precizan, senzor na žici i display) na podnožje hladnjaka, na vanjsku stranu ispod proreza budem ga nečim učvrstio.
Jel tko mjerio tak nekaj, koja bi bila razlika temperature između vanjske strane i jezgre?
Update: opet isto... Sad sam namazao pastu na proc i na hladnjak. Zalijepio senzor cca 5mm iznad dna hladnjaka. Dok je proc bio na 85 senzor je pokazivao 45.... Sad ili ga smeta kaj je proc malo udubljen,pa hladnjak nemoze odstraniti tolko temperature ili senzor krivo pokazuje...

Zadnje izmijenjeno od: vlovrec. 15.08.2016. u 13:23.
vlovrec je offline   Reply With Quote