View Single Post
Staro 12.08.2016., 20:28   #1753
sith_lord
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Ja sam mislio uzeti RX480 kada je najavljena, ali u silnom čekanju aftermarket verzija (MSI i Sapphire) izbacili su 1060 koja je dostupna već neko vrijeme (meni zanimljiv MSI Gaming) za razliku od RX480. Onda sam gledao sve grafe u tom cjenovnom rangu i čak premišljao uzeti MSI Gaming ili EVGA FTW 1060, međutim sve je dodaj 10-20-30€ i na kraju je ukupan račun otišao u nebesa, pa sam negdje morao podvući crtu i tako sam odlučio ostati na MSI RX470... Vjerujem kako će mi to biti sasvim dovoljno idućih par godina.

RX480 sa DX12, Vulkan i ostalim stvarima možda u budućnosti bude (bitno?) bolji izbor od 1060, međutim kako je trenutno stanje stvari, tu su negdje i RX480 i 1060, ovisno o naslovu, s tim da je 1060 nešto bolja po performansama, manje troši i hladnija je.
U korist AMD-a eventualno može prevagnuti freesync, ali nema svatko ni takav monitor koji to podržava. To je moje viđenje trenutnog stanja, a sad hoćete se netko složiti sa mnom ili ne, o tom potom.

Većini su bitne performanse danas, a ne možda i ako sutra. I budžet je bitan faktor.
Što se tiče budućnosti i dok ista dođe, biti će i drugih grafi.

Meni već više dojadilo čekanje, dobio sam dobar deal na MSI RX470 8GB pa sam nju uzeo, MSI RX480 4GB je nedostupna i pitanje kada će uopće postati dostupna jer je nema ni u najavama. Tek jedan shop u Danskoj navodno ima MSI Gaming RX480 4GB na lageru već tjedan dana što mi je prečudno (provjerio sam to i telefonom), jer nitko nema ni u najavi, a u HR ne šalju, naravno.
Sapphire ima zgodnih stvari koje mi se sviđaju (lako zamjenjive ventilatore, što dosta olakšava i zamjenu i čišćenje, LED-ice koje se mogu naštimati da pokazuju brzinu okretanja ventova ili temperaturu kartice), ali ako je suditi po recenzijama, također je i nešto bučniji i temperature su više. RX470 je hladnija, manje troši i ostane mi 500-injak kuna više u odnosu na MSI Gaming RX480/1060 za mjesec dana ćevapa ili eventualno drugu karticu kad ovu odlučim nadograditi.

sith_lord je offline   Reply With Quote