Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.08.2016., 13:10   #23228
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor turbojc Pregled postova
Pa najbolje da još ljudi plaćaju kazne što nemaju za novi auto!!!
Eh, nisam planirao odgovarat na sve ovo ali neda mi vrag mira.

Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Znači treba kažnjavat onog čovjeka koji ionako nema novaca pa kupuje stare aute? Dobro ti je razmišljanje.

Nije to jal, a pogotove ne hrvatski, tako i treba funkcionirati, onaj koji ima puno, treba puno i plaćati, onaj koji nema - ne treba.
Ima starih autiju koji nisu toliki udar na ekologiju. Objašnjeno niže.
Dobar dio PPMV čini dio o ekologiji. Čak više nego što vrednuju "vrijednostni kriterij" iltiga skupoću/luksuz auta. Evo tablice.

Tako govore svi dok ne zarade neke novce pa skuže koliko od svojeg rada izdvajaju za druge (pogotovo kod nas - tu ne mislim na socijalno izdvajanje kojeg uvijek mora biti) ili dok ne nauče kako sistem zapravo funkcionira. Nisam govorio o super bogatima ili super siromašnima - o te dvije krajnosti.
Etoga sjetio sam se jednog posta jer mi se neda piskarati.

Citiraj:
Nogometašima u engleskoj ligi se oporezuje 50% plaće, pa ti sad vidi.
Nećemo dalje od nogmeta, a? Pa kod nas je dovoljno imat 10k kuna brutto2 da ti uzmu 50%, a ne 10mil EUR ko nogometaš.

Citiraj:
Dok je stvarnija situacija da su tim bogatim seronjama radnici koji rade za minimalac kupili luksuzne aute.
Nisam baš mislio na te ljude. Više na izumirući srednji i viši srednji sloj.

Citiraj:
Inače, Marušić je u pravu, novca za poticanje kupnje novog auta svakako ima pošto država svake godine troši stotine milijuna kn da bi se političari vozili u novim limuzinama, to su sve naše pare.
Fino njih u tramvaje, a ljudima te pare.
Novca u blagajni ima koliko želiš. Da nema, ne bi plaćali uhljebe, limuzine, zgrade po Belgiji i slično. Eto ga da se složimo oko nečeg.

Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Imaš pravo, trebam se osjećati kao seronja jer radim 24h dnevno i jer si želim kroz par godina priuštiti neki jači i bolji auto, a ne želim dati 1/3 na PPMV
This.

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Inače se ne slažem često sa Željkom Marušićem, ali ovo što je rekao u zadnjem paragrafu mi itekako ima smisla. Jedino mi ovaj prvi dio ne leži u svezi "kažnjava" prilikom kupnje rabljenog auta. Tu je situacija jasna, pogotovo kod nas. Mislim, ljudi s razlogom kod nas kupuju rabljeno, ovdje konkretno pričam o onima koji nisu dobrostojeći po pitanju financija, ljudi jedva skupe tih 3-4-5k € i kupe nekakvo prijevozno sredstvo, pa idemo sad na tu cifru još lupati dodatne trošarine i davanja. Drugi par čarapa je kada netko kupi 2-3-4-5 godina stari auto zato jer ne želi, odnosno zna da mu novi auto nema previše smisla jer gubi na vrijednosti. Mislim, sve se to da regulirati na logičan način, samo nema volje, želje i struke u tom segmentu politike da se to odradi kako se spada.
Kad sam ono pisao više sam mislio na "subvencioniranje", kako to Marušić naziva, kupovine drloga izvana. I to primarno starih dizelaša kojih se cijela Europa rješava jer će uskoro biti zabranjeno vozit se njima po gradu, a prosječnom Hrvatu se cakle okeca kad vidi Golfa EURO II dizlo.

Citiraj:
Autor Matth€w Pregled postova
Kod nas je uvijek sve obrnuto i naopako, em nam kupovna moć nikakva (većine ljudi), em imamo najveća davanja na što god da takneš, a tu je i kompleks "moram imati svoje" (dobro, ovo se konkretno više dotiče nekretnina), a sve je to idealna kombinacija za prekomjerno zaduživanje kada u formulu ubacite kakvo nam je podneblje po pitanju poslodavaca, isplate plaće, nemogućnost zapošljavanja i svega ostalog _ubaciRazlog_, zato smo i tu gdje jesmo.

Ovo je samo kap u moru problema, ali je definitivno jedna od domino kockica koja također nosi svoje "nevidljive" posljedice.
Nažalost.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Pa normalno da mu je dobro razmisljanje kada su mu sve aute kupili mama i tata.
Jel mi ti grebeš auto svaka dva dana ispred zgrade?
Reci na kojoj zebri da stisnem gas pa da budem pravi tatin sin. To si želim cijeli život. "Jel znate vi tko je moj tata?" liniju vježbam već mjesecima.

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Bas treba kaznjavat one sto uzmu starog Audija dizela iz 2003. a ne neko novije auto za iste novce, koje cak zadovoljava EURO 5.
To je to.

Eh, nisam napisao ni 2% onoga što mislim, ali bolje. Nije ovo ni tema ni mjesto za takve diskusije. Niti mi se sudjeluje u raspravi kad vidim određenene argumente.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 12.08.2016. u 13:18.
IcyTexx je offline   Reply With Quote