View Single Post
Staro 10.08.2016., 20:33   #4649
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Da pojasnim, dva mobača su problematični, jedan LG i jedan Xiaomi i linux mašina na koju sam to spajao preko USB kabla. Tablet je srećom još na 4.2 i ne updateam ga na 5.1 niti pod razno
LG naravno pravi više problema, na neku foru mora biti screen on i otključan da bi se MTP uopće montirao. Na starijem androidu jednostavno bi sustav sam SD karticu prepoznao i montirao kao eksterni usb device, imam gotovu skriptu koju bi pokrenuo i koja sinkronizira sadržaj (rsync) u backup folder na jednom mrežnom driveu. Datoteke koje sam obrisao na mobu obrišu se i tamo, nove i mijenjane se ponovno prebace. Klasika, full jednostavno.
MTP sad komplicira stvari jer se ponaša kao nekakav servis, funkcija štogod, montira se on u file mnager automatski, ali nema lijepi "mount point" (na windozerima to je slovo: D,E,F,...), tj. staza do datoteka postoji, ali je svaki put drugačija pa mi se ne da postojeću skriptu svaki put mijenjati :-)
Moglo bi se to na linuxu vjerojatno riješiti, ali nije jednostavno pa sam odustao od takvog rješenja i idem na nešto što mogu na mogu pokrenuti i preko wifi na tu mašinu u LAN-u prebaciti što mi treba.

Probao sam foldersync lite i izgleda upravo ono što mi treba, ali naletio na 2 problema:
1. na xiaomiju koji je rootan i svim aplikacijama je dozvoljen pristup do SD kartice nešto zeza, želi raditi samo sa internom memorijom, ne mogu uopće odabrati SDcard.
2. password autentikacija na lokalni SFTP server ne prolazi nikako, CIFS (samba) share radi ok, čudno.

Idem sad dalje istraživati u tom smjeru, ako imate kakvih preporuka, slušam

Airdroid nije baš za to, nije mi problem s file managera na mobu (koristim x-plore na svim mobačima još od symbiana) na mrežni share preko wifi kopirati datoteke, ali ja bi baš sync.

E, da, još nešto - MTP izgleda ima gadnih problema s brzinom rada. Kopiranje većih datoteka ide punom brzinom USB 2.0, ali pretraživanje po folderima s puno datoteka je koma sporo, mislim da mi rsync radi jedno 3x sporije nego ranije. Dok pretraži datoteke, usporedi datume, veličine i odredi što treba kopirati, to traje poprilično.
c-shadow je offline   Reply With Quote