Citiraj:
Autor 9800pro
Ne sjećam se kako se dućan zvao na Cvjetnom placu ali znam da sam svaki dan dolazio bajkom sa Trešnjevke gledat ovo čudo u izlogu, cpc464. Imao sam c64 tada ali ovo čudo sa integriranim kazićem je bio vrh.
Sent from my LG G2
|
Da ti kažem iskreno, nemam pojma. Naime rođen sam 1986., a tek negdje 1993 sam imao prvo iskustvo sa "osobnim" računalom i to je bila 486-ica, DX2. Ali se sjećam da sam se igrao na ovom CPC464 (koji je pripadao jednom poznaniku) početkom 90-ih, mislim da sam čak znao i neke komande, za pokretanje kazića. Koliko mi je poznata kronologija Amstrada, znam da su kasnije, na novijim modelima zamijenili kazetofon za 5.25" diskete tako da mi je drago što baš imam ovaj stariji primjerak (iako nisu baš toliko rijetki, nađe ih se dosta na ebayu i ostalim oglasima.
Danas mi nažalost samo ovako stoji i skuplja prašinu, jer nisam nikad pronašao njegov ekran i napajanje, iako sam poprilično siguran da je elektronički ispravan. Kazić je naravno otišao (kao i svaki drugi), treba ga rastaviti i zamijeniti pogonski remen, pinch roller, te počistiti kapstan i glave. Ali to je sve sitnica ako znaš i imaš živaca