Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.08.2016., 10:28   #23121
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Ekipa, može neka lista za servis na 210-215 tisuća kilometara, ako ne servisirati - što provjeriti na toj kilometraži. P207 1.4 HDi, '07.

Do sada redovni servisi svakih 10 tisuća, možda zadnjih 3-4 počeo sipati Total 5w-40 umjesto 10w-40, oba preporučena od Peugeota, ali čini mi se da auto je počeo trošiti malo više ulja nego inače, a vožnja je ona najgora 5-6 kilometara pa stani pa tako u krug. Mislim da bi bilo dobro da se vratim na 10w-40, logika gušće ulje bolje za motor koji malo više pije ili griješim?

Veliki servis sam radio zadnji prije 90-100 tisuća tako da pretpostavljam da je opet vrijeme za isti, ispravi me netko ako griješim. Veliki - zupčasti, remen od alternatora (?), vodena pumpa... šta još?

Pišem ovo jer mi je vrijeme za mali servis, a mislim da u jednom od prednjih kotača čujem ležaj, a već sam u jednom mijenjao - moja greška trebao sam oba promijeniti tada pa sam sada mislio odraditi malo veći servis - valjda budem miran jedno vrijeme.

Može preporuka za diskove i pločice, možda ATE, zavisi šta mogu naći za 207-icu.

Trenutno sam lijen da potražim ove informacije u AutoData, a i ova trenutna rasprava nije baš zanimljiva, pa da malo tema živne.

Zadnje izmijenjeno od: tOta. 09.08.2016. u 10:33.
tOta je offline   Reply With Quote