View Single Post
Staro 09.08.2016., 00:18   #735
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Kul, baš guštanje uz retro komponente!
Samo naprijed!

I veliki thumbs up za jet 7

To sam i ja imao na svome Bartonu 3000+, a kasnije sam samo ventilator, tj. turbinu stavio sa strane kao case vent

Cak dodje i sa potencimetrom ako me sjecanje sluzi?
Tako je, da! Ja sam svojeg dobio besplatno u originalnoj ambalaži i nikad korištenog! U neku ruku mi je žao što sam ga otvorio, ali kutija je ionako bila oštećena, tako da ga je bilo blesavo čuvati. Ima svoj potenciometar koji dolazi u kitu sa standardnim PCI plehićem (pa se može montirati kao kartica, sa stražnje strane) i/ili u slobodni 3.5" otvor. Za ovu drugu opciju dolazi posebni okvir od aluminija, ali kako moja "kutija" nažalost nema 3.5" viška, morao sam ga staviti straga.

Uz sve navedeno dobio sam i "Cooler Master Gear" aluminijsku pločicu, koju sam stavio na jedan od praznih 5.25" otvora Nemam nikakvih drugih modnih dodataka, jedino sam stavio jedan 120x120 vent sa plavim LEDicama da malo (indirektno) rasvjetli unutrašnjost, kako bi se Jet7 mogao bolje vidjeti.

Nego, samo da znaš kolega ozbiljo sam razmatrao opciju da stavim onu tvoju 4800SE u ovu mašinu, ali sam je na kraju odlučio ostaviti gdje je, unutar Pentiuma 4, 2.00GHz. Razlog je i više nego očit, sa takvom grafičkom bi Athlon 1800 bio bottleneck... Nije mi problem nabaviti jači procesor, ali povećavanjem brzine gubim na kompatibilnosti sa starijim (i DOS) programima tako da nema smisla. Da o Voodooicama ne pričam, poznata je stvar da je V2 imao problema sa pregrijavanjem na "bržim" procesorima
  Reply With Quote