imas i prodavaca odma

kak sve to fino pase ovdje...
Al iskreno, ima i treca opcija, najme, ako pricamo striktno o gamingu i pod predpostavkom da si na moru i trenutno ti ne treba pc, ja bi na tvom mjestu prodao apsolutno sve i strpio se par mjeseci, najme, ruku na srce,trenutno ti nitko iskreno ne moze dat
stvarno koristan savjet, najme, upravo smo u poluprikrivenom prijelazu na nekakvu polu next-next gen konzole s jedne strane i prijelazu na vulkan i dx12 s druge strane,a i VR polako i kod nas nije vise sam gimmick za raju s previše paprike.
S jedne strane, najvise cem se mozemo nadat za pc su portovi s xbonea scorpio i ps4 neoa, obje konzole su bazirane na custom AMD (mislim da su bazirali nove konzole bas na rx480, al nest okrljastenom,ne znam 100%,google is your friend), tako da teoretski AMD u kombu s vulkanom, dx12 i faktu da ce vecina igara bit portovi ide na ruku sporijim AMD cpuovima s vise jezgri(i opet, to je sam teoretski, jedna igra ne moze predvidjet ko tu koga :"Ashes of Singularity" i eventualno Doom..
No s druge strane vrag ce ih prije odnjet nego da ce nvidia i intel to sve mirno gledat prekrizenih ruku, tak da ce nas bombardirat s brdo novih(il čitaj:samo malo prepakiranih i rebrandiranih) cpuova/gpuova ,tak da ce sav "friski" hardver zastrasujuce brzo gubit na cijeni(valjda nikad nije bio tempo brzi) i opet ce se dogodit paradoks da su rabljene,sporije grafulje/procevi skuplje od novih , brzih.
A i jopet s trece strane, ak se sjecas gtx8800 768mb koja je bila flagship prva dx10 gpu i kostala oko 1000€ i obecavala brda i
doline,a kad ono imas valjda 3-4 igre s podrskom za dx10(i sem Stalkera sve su bile smeče).
Iskreno, ulozi ,al ak bas moras i to minimum moguci, no nemoj pokusavat neke futureproofove jer sve je sad na rekla ,kazala.