Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.08.2016., 15:05   #22993
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ljudi nemojte se zahebavat, kontrolirajte stanje guma, i nemojte biti naivni i oslanjati se na TPMS jer on kad se javi guma je vec dobrano ispod sigurnog limita. Guma glavu cuva koliko god vam se to cinilo otrcana fraza, govorim iz svog iskustva za volanom i neznam ni sam koliko km.
Mjenjat treba sve 4 gume ako je to ikako moguce. Ako ne onda svakako novi par nazad a stari na prednju osovinu bez obzira jel auto FWD/RWD/AWD.

Obicno mjenjam gume van HR ali ove godine sam to ucinio doma u Rijeci i sjecam se pogleda vulkanizera kad sam mu rekao da stare ljetne gume u smece da. Gotovo sam siguran da ih je stavio sa strane...kao pa imaju jos 4 mm sve cetiri...a tri sezone samo...

Inace znam bacit tu i tamo pogled na gume dok se secem na parkingu rivi ili delti (oni koji su iz Ri znat ce o cem pricam) I svaki put se sablaznim kakvih sve guma vidim. To je strasno i samo se toga sjetim kad se vozim u Rijeci po kisici kad padne prva nakon duljeg vremena. Gledam sa svih strana ko ce me pogodit.

Za primjer, ove godine dakle 4 nove goodyear eagle F1 Assym 2 225/45 R17 91Y sam platio 280 EUR bez PDV. Dovoljno je samo da jednom proklizem lagano i recimo kvrcnem prednji far. Trosak bi bio vjerojatno preko 1000 EUR, mozda i vise (bixenon)

Naravno sve to podrazumijeva da se normalno vozi...ono sto se veli pamet u glavu, a dobra guma je tu samo da pomogne.
Romul je offline   Reply With Quote